IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заради новия си филм: Бенедикт Къмбърбач получил никотиново отравяне три пъти

18 ноември 2021 10 50

Актьорът е пушил цигара след цигара след цигара заради новата си роля

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Бенедикт Къмбърбач е приел доста насериозно новата си роля във филма The Power of the Dog, но това е изиграло лоша шега на цялостното му здраве.

45-годишният актьор играе Фил Бурбанк – заклет пушач, който насилва снаха си, изиграна от Кирстен Дънст, и неочаквано се влюбва в сина ѝ. Къмбърбач толкова много се отдал на ролята си, че започнал да свири на банджо, не говорил с Дънст и се научил да кастрира бик. Той също така започнал да пуши, базирайки се на книгата, по която се прави филмът. Авторът Томас Савидж пише, че Фил е винаги с цигара в уста, която е перфектно завита с една ръка.

Никотиновата пристрастеност на героя обаче е предизвикала проблеми със здравето на Бенедикт. „Това беше много трудно. Цигара след цигара след цигара. Получих никотиново отравяне на три пъти. Когато трябва да пушиш много често, наистина е ужасно“, казва актьорът пред Esquire.

Бенедикт Къмбърбач

Коди Смит-Макфий, Бенедикт Къмбърбач и Кирстен Дънст. Снимка: Getty Images

Отравянето с никотин възниква от прекомерно излагане на това вещество и може да причини гадене, повръщане, повишен сърдечен ритъм, главоболие, виене на свят и умора, наред с други симптоми. В тежки случаи може да причини гърчове, дихателна недостатъчност, спиране на сърцето или кома. Лекарите често използват активен въглен, за да премахнат никотина от тялото.

Заедно с пристрастяването към цигарите, Къмбърбач е трябвало да забрави за банята, за да може да се впише по-добре в образа на Фил. „Исках хората в стаята да знаят как ухая. Беше ми трудно, де, защото не беше само за репетиции. Ходех по срещи с приятели без да се къпя“, казва актьорът.

Въпреки отдадеността му към ролята, Бенедикт получава множество критики за нея. Във филма, действието в който се разиграва през 1967 година, Фил се опитва да разбере сексуалността си, след като се влюбва в сина на Кирстен Дънст. Именно затова феновете се запитаха защо Къмбърбач, който е хетеросексуален, е получил ролята, вместо тя да бъде дадена на хомосексуален актьор.

Бенедикт Къмбърбач

Снимка: Getty Images

„Много съм чувствителен на тема представителност, различие и включване на всички хора. Една от привлекателностите на работата беше идеята, че в този свят, с този специфичен герой, има много лични неща, които са скрити от обществения поглед“, казва Къмбърбач пред IndieWire. Той уверява феновете, че всяко едно действие на Фил е направено с мисъл и не е случайно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари