IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кевин Спейси ще трябва да плати 31 млн. долара на сериала House of Cards

24 ноември 2021 14 50

Актьорът е обявен в нарушение на договора

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Проблемите за Кевин Спейси продължават с пълна сила. След като беше обвинен в сексуален тормоз и изнасилване, кариерата му тръгна стремглаво надолу и от години не сме го виждали на екран. Сега актьорът беше задължен да плати 31 млн. долара на хитовия сериал House of Cards, в който той игра в продължение на пет години.

Решението на съда е взето миналата година, но чак сега е обявено пред света. Това става, след като продуцентската компания MRC е подала молба в съда на Лос Анджелис за потвърждение на сумата. Фирмата прекъсва взаимоотношенията си със Спейси през 2017 година след множеството обвинения в сексуален тормоз и преследване.

Актьорът и продуцентските му компании M.Profit and Trigger Street са задължени да платят 29,5 млн. долара обезщетение, 1,2 млн. долара такси за адвокати и 235 хиляди долара за допълнителни разходи по делото.

Кевин Спейси

Снимка: Getty Images

„Безопасността на нашите служители, декори и работна среда е от основно значение за MRC и затова искаме да бъде поета отговорност“, казват от компанията в понеделник. Адвокатът Майкъл Къмп заяви, че за него е било чест да представлява MRC по този въпрос и че продуцентската къща е отстояла мнението си, справила се е с делото по най-добрия начин и е получила желания резултат.

Кевин Спейси беше отстранен от сериала House of Cards през 2017 година, след като CNN обяви, че той е създавал токсична работна среда, правейки груби коментари и тормозейки млади момчета от екипа. От MRC твърдят, че не са имали информация за подобни действия докато не е излязъл репортажът на CNN. Компанията веднага прекрати отношенията си със Спейси, а героят му Франк Ъндърууд беше отстранен от сериала. Шестият и последен сезон на House of Cards беше изцяло пренаписан, а епизодите му бяха намалени от 13 на 8. Малко по-късно от студиото подадоха жалба срещу Спейси за нарушаване на договора, твърдейки че продукцията е претърпяла огромни загуби заради неговото поведение.

„С едно изключение, съдията установи, че свидетелите от трети страни са достоверни и обвиненията срещу Спейси са верни“, се казва в петицията. Допълва се, че поведението на Спейси представлява съществено нарушение на споразуменията му за актьорско майсторство и изпълнителен продуцент с MRC и, че нарушенията му оправдават желанието на MRC той да плати всякаква допълнителна компенсация във връзка със сериала.

Кевин Спейси

Снимка: Getty Images

Съгласно петицията, огромните нарушения на Спейси по договора му са направили него и компаниите му отговорни за десетките милиони допълнителни разходи на MRC.

Засега няма отговор от Кевин Спейси или неговите представители.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари