IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Семейство Гучи с огромна критика към филма „Домът на Гучи“

1 декември 2021 14 50

Наследниците на Алдо Гучи изказаха своето мнение

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Очевидно не всеки е фен на новия филм „Домът на Гучи“.

След дългоочакваната премиера на лентата, наследниците на Алдо Гучи, който служи като изпълнителен директор на Gucci в продължение на повече от 30 години (от 1953 до 1986 година), излязоха с официално съобщение, в което критикуват начина, по който Ридли Скот е представил цялото семейство, отговорно за създаването на известната марка.

„Продукцията на филма не поиска да се свърже и да се консултира с наследниците, преди да представи Алдо Гучи и членовете на фамилия Гучи като престъпници, които са невежи и безсърдечни към света около тях“, се пише в съобщението. Допълва се, че филмът е обида към наследството, върху което е построена цялата модна марка. Семейство Гучи пише още, че е било изключително болезнено да гледат какво се случва на екрана.

„Домът на Гучи“, който направи премиерата си на 26 ноември в България, проследява историята на Патриция Реджани (Лейди Гага), която излежава 16 години зад решетките заради организирането на убийството на бившия си съпруг Маурицио Гучи (Адам Драйвър). Филмът също така показва и сложните взаимоотношения във фамилия Гучи, както и възхода и падението на Gucci.

Лейди Гага

Лейди Гага и Адам Драйвър. Снимка: Getty Images

В официалното съобщение от наследниците на Алдо Гучи се казва още, че са обидени не само от изпълнението на Гага като Патриция Реджани, но и от представянето ѝ като жертва, която се опитва да оцелее в една корпоративна култура, ръководена само от мъже. „Това е толкова далече от истината“, пишат те, обяснявайки че преди края на връзките на семейство Гучи с компанията през 1993 година – действието във филма се развива през 80-те – бизнесът е бил „приобщаваща компания“.

„Имаше няколко жени, които изпълняваха роли в Gucci“, казват наследниците. Те посочват, че в ръководството не са били само членове на фамилията и дават за пример президента на Gucci America, шефката на отдела за връзки с обществеността и член на борда на директорите в Gucci America.

„Гучи е семейство, което уважава работата на своите предшественици, чиято памет не заслужава да бъде поругавана, за да се създаде един спектакъл, който е лъжлив и не разказва истинската история“, се пише в края на изявлението. Семейството посочва, че има право да предприеме всякакви действия, за да защити името, реномето и достойнството на членовете и на своите близки.

Адам Драйвър

Адам Драйвър. Снимка: БГНЕС

Режисьорът Ридли Скот отговори на предишни критики, отправени от самата Патриция Реджани. Тя обвини Скот в открадване на идентичността на семейството, за да направи печалба и да увеличи приходите на холивудската система. „Не приемам това. Трябва да помните, че един Гучи беше убит и друг отиде в затвора заради измама с данъци, така че не можеш да ми говориш за печалба“, казва режисьорът пред BBC Radio.

Филмът „Домът на Гучи“ вече е в кината.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари