IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Загуба от 30 милиона и без Наоми Уотс – провалената предистория на „Игра на тронове“

6 декември 2021 12 30

Според новата книга Tinderbox, това дало възможност за работа върху „Домът на дракона“

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Феновете на „Игра на тронове“ много добре знаят колко финансови вложения са били нужни на HBO, за да създаде всяка една сцена. Многолюдните битки, десетките ефекти, възродяването на митичните дракони и много други детайли са само част от нещата, които бяха необходими за превръщането на сериала в един от най-гледаните в цялата телевизионна история. Въпреки лошия финал, „Игра на тронове“ все още се радва на голяма популярност и това кара HBO да започне работа по няколко негови предистории.

За една от тях вече знаем подробности и дори успяхме да видим много кратка част от това, което ни очаква. Говорим, разбира се, за „Домът на Дракона“, който ще разказва за царството на семейство Таргариен и властването на драконите. Събитията се случват 200 години преди тези в „Игра на тронове“, а на екран ще видим Мат Смит, Оливия Кук, Ема Д'арси, Рис Ифанс, Стив Тусан, Ева Бест, Пади Консидин, Фабиън Франкъл и Соноя Мизуно. Засега е ясно само, че сериалът ще се появи през 2022 година.

И докато чакаме с нетърпение „Домът на дракона“, стана ясно коя предистория няма да видим на екран. В новата книга Tinderbox: HBO's Ruthless Pursuit of New Frontiers от Джеймс Андрю Милър се разкрива за провалил се проект от фантастичната поредица. Според автора, HBO са похарчили 30 млн. долара само за първия епизод, а главната роля е била поверена на Наоми Уотс. Въпреки голямата инвестиция и известното име, сериалът не е избран да влезе в програмата.

Въпреки че никога не е имал официално име, проектът е бил свързван с доста големи имена. В допълнение към Уотс, сериалът е включвал още режисьорката Ес. Джей. Кларксън и сценаристката Джейн Голдман. Историята е щяла да се развива 1000 години преди тази в „Игра на тронове“ и да разказва за далечните предци на известните семейства Старк и Ланистър. В сериала нямало да има дракони, тъй като всичко случващо се е преди пристигането на Таргариен в Уесторос.

Авторът Джордж Мартин е предложил заглавието „Дългата нощ“, но тази фраза е била вече избрана за епизода с епичната битка в Уинтерфел в осмия сезон на „Игра на тронове“.

В същия ден, в който от HBO са решили да не продължават с работата по предисторията с Наоми Уотс, е бил избран сериалът „Домът на дракона“, който директно е бил поставен в режим на снимки. Една от причините за размяната най-вероятно е, че събитията във втория проект са много по-близки до тези в „Игра на тронове“ и ще включват любимите на всички фенове дракони. За разлика от неизбрания сериал, „Домът на дракона“ има възможност да черпи идеи директно от книгата „Огън и кръв“ на Джордж Мартин.

Според бившия шеф на WarnerMedia обаче това не е била единствената причина, поради която HBO се отказва от проекта. „Те вече бяха изхарчили 30 млн. долара само за първия епизод, когато аз пристигнах. Когато видях части от епизода, казах на директора по съдържанието, че това няма да проработи, защото не мисля, че има връзка с оригиналния сериал. Той се съгласи, което беше голямо облекчение“, казва Боб Грийнблат. Допълва, че е имало огромно напрежение нещата да се получат и той не е смятал, че проектът с Наоми Уотс е имал потенциала за успех.

Една от основните причини „Домът на дракона“ да бъде директно изпратен за снимки е, че от HBO са искали да избегнат още една огромна финансова загуба. „Аз съм този, който насърчи развитието на „Домът на дракона“. Казах, че не е нужно да рискуваме още едни 30 млн. долара само за първия епизод. Не можеш да изхарчиш толкова пари за първия епизод и сериалът да се провали преди началото си“, казва още Грийнблат.

От HBO обещават, че работят по още истории, свързани с „Игра на тронове“, но засега не споделят детайли около проектите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари