IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джордж Клуни: Отказах договор за 35 млн. долара заради Амал

7 декември 2021 10 30

Парите са му били предложени само за един ден работа

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Носителят на „Оскар“ Джордж Клуни със сигурност е един от най-богатите хора в света. През 2018 година той е обявен за най-високоплатения актьор, като за 12 месеца бе спечелил 239 млн. долара. Според списание Forbes, тогава Клуни е заслужил два пъти повече пари от подгласника си Дуейн Джонсън – Скалата.

Интересното е, че през 2018 година Клуни не е участвал в нито един филм, което доказва, че финансите на звездите в Холивуд невинаги идват от киното. Всъщност, актьорът печели много повече от странични бизнеси, реклами и партньорства, отколкото от създаването на шедьоври за големия екран. През 2017 година той продаде текилената си компания Casamigos за 1 млрд. долара.

Клуни БГНЕС

Снимка: БГНЕС

С богатство от над 500 млн. долара, Клуни явно няма нужда от повече средства. Именно затова той може да си позволи да откаже договор, в който му се предлагат 35 млн. долара за един работен ден. В интервю за вестник Guardian, актьорът признава, че е отхвърлил офертата поради морални причини.

„Предложиха ми да участвам в реклама на самолетна компания, като заплатата беше 35 млн. долара. Но говорих с Амал и решихме, че не си струва. Компанията е свързана със страна, която взима странни решения понякога и си помислих, че няма нужда да се тормозя заради една реклама“, казва Джордж пред Guardian.

Оказва се обаче, че Клуни не само подбира рекламите, в които участва, но същото важи и за филмовите проекти. Съвсем скоро на екран ще се появи The Tender Bar, на който Джордж е режисьор, а в една от ролите влиза Бен Афлек. В последните години Клуни предпочита да стои зад камерата, вместо пред нея, защото просто не може да намери персонаж, който иска да пресъздаде на екрана.

Джордж Клуни

Снимка: БГНЕС

„Със съпругата ми водихме този разговор, когато навърших 60. Казах ѝ, че все още се котирам добре и двамата обичаме това, което правим. Но трябва да сме сигурни, че не изглеждаме глупаво, докато го правим“, казва той.

Базиран на мемоара на Джон Джоузеф Моринджър, известен още като Джей Ар, The Tender Bar разказва за добродушен чичо, който се превръща в бащина фигура за младо момче през 70-те години. Историята започва през 1973 година, когато Джей Ар е на 11 години и се опитва да се справи с отсъствието на баща си. Критиците веднага обявиха лентата за потенциален претендент за „Оскар“, като проектът е и много личен за Клуни заради начина на продукция и самата тема.

„Искахме да направим по-нискобюджетен филм заради пандемията. Всички тези актьори се появиха с отворени сърца. Имаш Лили Рейб, Крис Лойд и всички други, които дават най-доброто от себе си. По средата на всичко това е Бен, който не получава подобни роли и затова беше много развълнуван“, казва Клуни пред Variety. Допълва, че е горд от участието си в проекта, защото е имал възможността да види как един актьор прави всичко възможно за създаването на добра роля. Според Джордж, това вече все по-рядко се случва в Холивуд.

Джордж Клуни

Снимка: БГНЕС

Самата история също е впечатлила Джордж. „Аз също бях на 11 през 1973 година. Музиката и миризмите със сигурност могат да те върнат назад. Когато прочетох сценария за първи път, веднага започнах да мисля за музиката. Намерих песни от това време, които ми помогнаха да си спомня какво съм правил на 11 години и как съм разсъждавал“, казва Клуни. Актьорът и режисьор споделя, че хората имат нужда от малко по-спокойно преживяване след всичко случило се през последните години.

Филмът The Tender Bar излиза на 17 декември.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари