IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силвестър Сталоун със своя артизложба в Германия

10 декември 2021 10 50

Посетителите ще могат да видят около 50 картини, нарисувани от Слай през последните 50 години

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

„Знаете ли, може би трябваше да бъда художник. Със сигурност щях да се сблъскам с по-малко стрес“. Това казва Силвестър Сталоун на посетителите в музей „Остахус' в Хаген, след като отвори вратите на най-голямата си артизложба досега.

Звездата от „Роки“, „Рамбо“ и „Непобедимите“ замина за северната част на Германия, за да открие „Силвестър Сталоун: Магията на живота“ – изложба, която започна преди няколко дни и ще бъде отворена до 20 февруари. Сталоун е имал няколко подобни събития до този момент, включително една в Санкт Петербург през 2013 година и една в Ница през 2015-а. Но изложбата в Хаген е най-голямата, проследявайки таланта на актьора от късните 60-те до наши дни.

„За мен е невероятна чест да мога да окача картините си тук, заставайки до някои от най-великите художници в света“, казва Слай. Допълва, че все още свиква да вижда творбите си в галерии, но е изключително доволен, че работата му се оценява от хората.

Сталоун започва да рисува от много ранна възраст, вдъхновен от експерименталната работа на абстрактните експресионисти Джаксън Полък и Вилем де Кунинг. Тяхното влияние върху актьора може да бъде видяно и в картините, изложени в музея в Хаген, като всички те са подписани от „Майк Сталоун“. Като по-млад започва да продава картините си по 5 долара, за да може да си купи билет за автобуса. Но бизнесът не провървява и затова той се насочва към писането и започва актьорската си кариера.

Но в картините му се виждат доста прилики с някои от най-известните роли на актьора. Няколко от рисунките са тематично свързани с филми като „Рамбо“ и „Роки“, изследвайки какво влияние имат те върху света. Роки, всъщност, първоначално е била картина, а после се превръща във филм. В проекта му от 1975 година, озаглавен „Намирането на Роки“, Сталоун изследва личността на непрофесионален боксьор, който се опитва да стигне до големия успех.

„Най-големият въпрос, който получаваме е, защо показваме изкуството на звезда? Дали е заради звездата, или заради картините?“, казва Матиас Расторфер, който е куратор на изложбата. Допълва, че е получавал същия въпрос, когато е решил да покаже работата на Карл Лагерфелд, а сега всеки един музей следва тази политика. „Ще стане същото и със Сталоун“, уверен е Матиас.

Въпреки високото оценяване на изкуството му, Слай не смята да се отказва от киното. Наскоро той пусна режисьорската версия на „Роки IV“ и в момента снима четвъртия филм от поредицата „Непобедимите“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари