IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Питър Динклидж: Вече всички говорят за успехите, а не за ръста ми

19 януари 2022 11 00

Актьорът за това как индустрията започва да променя мисленето си

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Питър Динклидж отдавна е свикнал да бъде в центъра на вниманието, но през по-голямата част от живота му това е било свързано с ръста, а не с успехите му пред камера. Досега.

Пред The Times актьорът споделя, че мисленето на хората се е променило и всеки е започнал да гледа на него като успял професионалист, а не като на човек с нестандартен ръст. 52-годишният Динклидж, изиграл Тирион Ланистър в „Игра на тронове“, казва, че дълго време е усещал как хората го зяпат и дори са го пренебрегвали заради височината му.

Питър, който е 132 сантиметра висок, е роден с ахондроплазия. Според института „Джон Хопкинс“, състоянието е форма на скелетна дисплазия, която води до по-къси кости и по-нисък ръст.

Питър Динклидж

Снимка: БГНЕС

С промяната на холивудската индустрия обаче Динклидж забелязва и промяна в мисленето на хората около него. „Сега, когато някой ме гледа или иска да говори с мен, е заради позитивни неща. Не е заради ръста ми. Вече е заради работата, която съм свършил, която е накарала хората да ме погледнат по-съсредоточено“, казва той пред The Times.

След края на „Игра на тронове“, актьорът се появява в „Круд: Нова епоха“, „Между два папрата: Филмът“ и I Care a Lot. Сега той получава главната роля в „Сирано“ на Джо Райт. Героят му си мисли, че не заслужава да бъде обичан заради начина, по който изглежда. Той е влюбен в най-близката си приятелка Роксан, но не иска да ѝ признае чувствата си, защото тя вече е влюбена в друг човек.

Динклидж казва пред The Times, че новата му роля може да промени историята на класическите пиеси и филми. „Девет от десет пъти Сирано е изигран от красив актьор с фалшив нос, който маха веднага след края на снимките. Идеята за главния герой се променя сега. Независимо дали говорим за раса, или каквото и да било. Бяхме заседнали в този стереотип за главния герой и е хубаво, че сега се променяме“, казва актьорът. Допълва, че зрителите трябва да видят, че любовта не се случва само на двама красиви хора, а е достъпна за всеки от нас.

Питър Динклидж

Питър със съпругата си Ерика Шмит. Снимка: БГНЕС

„Сирано“ ще бъде пуснат в кината на 28 януари.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари