IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проблеми в рая: Джордж Клуни и Джулия Робъртс спират работа заради коронавируса

20 януари 2022 14 40

Двамата снимаха романтична комедия

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Коронавирусът отново сложи прът в колелата на киното, след като прекъсна снимките на филма „Билет към рая“ с Джордж Клуни и Джулия Робъртс. Причината е сериозно повишаване на случаите в щата Куинсланд в Австралия. Заради паузата двамата актьори са се прибрали обратно в САЩ.

„Билет към рая“ започна снимки миналата година, като се разпростря на няколко локации в Куинсланд. Паузата идва само две седмици преди приключването на целия процес. Според местни репортери, филмът ще бъде спрян за три месеца, но засега все още няма яснота дали този период няма да се удължи. Точна дата за подновяването на снимките няма.

Режисиран от Ол Паркър (Mamma Mia), „Билет към рая“ проследява двама разведени родители, които заминават за Бали, за да спрат дъщеря си тийнейджърка да се омъжи. Според тях, бракът е прибързан и необмислен, като е единственият изход, към който се е запътил, е развод. Цялата продукция се снима в Австралия, като островите Уитсъндей ще бъдат представени за Бали, а другите локации включват Бризбън и Гоулд Кост.

Робъртс и

Снимка: БГНЕС

Според Daily Mail Australia, Клуни е обръснал гъстата си брада, която е бил пуснал специално за филма, качил се е на самолет за Хонолулу и след това се е прехвърлил на полет за Калифорния.

Първоначално от студио Universal обмисляха да пуснат „Билет към рая“ в кината на 30 септември тази година, но сега датата е отложена за 21 октомври. Все пак, тя също може да бъде променена заради тримесечната пауза, която се наложи изненадващо. Освен че играе във филма, Джордж Клуни е и един от продуцентите му. Допълнителното финансиране е осигурено от федералното правителство на Австралия, както и няколко местни продуцентски компании.

По времето, когато държавното финансиране на филма и избраните локации в Куинсланд бяха обявени през март миналата година, филмовата и телевизионната продукция в Австралия процъфтяваше. Страната побърза да въведе финансови мерки на работното място, които позволиха на индустрията да си стъпи на краката. Строгият граничен контрол също ограничи възможността от пренасянето на коронавирус.

Робъртс и

Снимка: БГНЕС

Сега обаче лесно преносимият вариант Омикрон доведе до увеличаване на случаите в Австралия, въпреки че заразените варират от щат до щат. Куинсланд отвори отново вътрешните си граници в средата на декември – ход, който беше последван от рязко увеличаване на инфекциите.

Във вторник, 18 януари, властите там съобщиха за най-високото ниво на смъртни случаи в щата при омикронната вълна, като установяват 16 смъртни случая и близо 16 000 нови заразени. Но с високия брой ваксинирани – повече от 88% от населението на щата над 16 години са получили две дози – местните здравни власти отчитат нисък брой хоспитализации.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари