IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Робърт Патинсън: Чувствах се самотен по време на „Батман“

11 февруари 2022 09 00

Актьорът влиза в ролята на известния супергерой

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Робърт Патинсън говори откровено за времето, когато е снимал новия „Батман“. 35-годишният актьор застава на корицата на списание GQ за месец март и споделя, че се е чувствал самотен в костюма на известния супергерой.

Снимките на филма, който трябва да излезе на 4 март, започнаха в края на 2019 година. Още в началото обаче Патинсън се контузва. „Счупих си китката, докато правех каскада, още преди началото на пандемията. Тогава цялата първа част на снимките се опитвах да работя с хипс, изглеждайки като пингвин. Мислех си, че това е най-лошото нещо, което може да ми се случи“, казва актьорът.

Тогава обаче светът решава да влоши още повече нещата, като дава началото на пандемията от коронавирус. Самият Патинсън дава положителен тест през септември 2020 година, което налага спиране на снимките и поставянето под карантина на целия екип. След изтичането на задължителната изолация, всичко започва отново и продължава цели 18 месеца.

„Целият процес беше изключително изолиран, винаги снимах през нощта, когато беше много тъмно и през цялото време се чувствах ужасно сам“, спомня си актьорът. Допълва, че не е имал възможност да излиза от студиото докато е бил в костюма на Батман и е имало дни, в които не е знаел какво се случва в света навън.

Въпреки самотата си, Патинсън е успял да намери утеха в това да преживее нещо, на което знае, че може да разчита във време на толкова много несигурност. „Просто винаги съм усещал Батман като котва, която ме държи на земята“, обяснява той. Допълва, че е добре всеки от нас все по-често да се обръща към себе си и да се успокоява, независимо от това, което се случва в света. „В края на деня, аз все пак бях Батман. Дори и светът да започне да гори, аз бях този герой“.

Когато снимките приключват през миналия април, актьорът казва, че е бил изключително изтощен. Въпреки това той сяда да изгледа сам първата версия на филма и да разсъждава върху работата си. „Първият кадър е много по-различен от който и да е друг филм за Батман“, обяснява Робърт. Той разкрива, че режисьорът Мат Рийвс е искал да направи нещо като детективска история от 70-те години на миналия век и наистина му се е получило.

„Почувствах се като идиот, защото дори не знаех, че Батман е най-великият детектив в света. Не бях чувал това изречение преди в живота си, но наистина е така. Просто защото има много общи черти с полицаите. Обикновено когато видите Батман, той пристига и бие хората. Но преди това той води разговори и има емоционални сцени с тях, които не мисля, че са били показвани в някои от другите филми“.

Когато става въпрос за това, което феновете могат да очакват от филма, Патинсън отбелязва, че това е тъжна история. „Става дума за това, че той се опитва да намери някакъв елемент на надежда в себе си, а не само в града“, обяснява актьорът. Допълва, че комиксът на DC има нихилистична страна, която е различна от другите произведения. Патинсън се надява хората да разберат замисъла на филма и да надникнат по-дълбоко в историята.

Относно това дали предполага каква ще е реакцията на феновете към новия „Батман“, Патинсън споделя, че никога не знаеш какво ще се случи, докато филмът не приключи.

„Батман“ ще направи своята премиера на 4 март.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари