IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Даниел Радклиф: Приключих окончателно с „Хари Потър“

18 март 2022 15 00

Актьорът заяви, че няма да участва в нови филми от поредицата

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Пътуванията на Даниел Радклиф от платформа 9¾ към Хогуортс приключиха окончателно.

Звездата от филмите за Хари Потър даде интервю пред The New York Times, в което заяви, че не е заинтересуван от завръщане към магическия свят за адаптация на „Хари Потър и прокълнатото дете“. Пиесата в момента е на Бродуей и в още шест града по света, но съвсем скоро ще се появи и на голям екран. Колкото и феновете да се радват, че отново ще имат досег до вълшебния свят, измислен от Дж. К. Роулинг, то те ще трябва да се примирят, че Хари Потър няма да бъде в него.

Даниел Радклиф

Снимка: Getty Images

Режисьорът на „Хари Потър и прокълнатото дете“ – Крис Колумбус – е искал Даниел да пресъздаде отново ролята си на момчето магьосник. Радклиф обаче има съвсем друго намерение.

„Това няма да е отговорът, който всички искат да чуят, но мисля, че се наслаждавам на филмите, защото това вече не е част от ежедневния ми начин на живот. Достигнах до момент в живота си, в който разбирам, че съм излязъл от поредицата невредим и сега съм много щастлив. Да се върна отново към това ще бъде огромна промяна в моя живот“, казва актьорът.

Все пак той реши да успокои феновете и да им даде малка надежда за бъдещето.

„Не казвам никога, но хората от „Междузвездни войни“ изчакаха 30-40 години, преди да се завърнат. За мен засега са минали само 10. В момента това не е нещо, от което съм заинтересуван“, категоричен бе Радклиф.

Даниел Радклиф,

Даниел Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт. Снимка: Getty Images

32-годишният актьор наскоро се събра с колегите си Ема Уотсън и Рупърт Гринт по повод 20 години от премиерата на „Хари Потър и философският камък“. Събитието беше организирано от HBO Max и разходи феновете из оригиналните снимачни площадки на филма, включително Общата стая на Грифиндор, Голямата зала в Хогуортс и кабинетите на част от учителите. Към главното трио се присъединиха още познати лица като Гари Олдман, Хелена Бонъм Картър, Ралф Файнс, Джейсън Айзъкс и много други.

Въпреки че Радклиф засега окачва робата на Грифиндор, феновете му ще могат да го видят на големия екран съвсем скоро. Той участва във филма „Странно: Историята на Ал Янкович“ – биографична история за комедийния пародиен изпълнител и музикант Странният Ал.

Даниел разказа за няколко запомнящи се момента от снимачната площадка, включително срещата му с 62-годишния артист, известен с песни като Trapped in the Drive-Thru и White & Nerdy. След снимките на една от сцените Ал е отишъл при актьора и го е попитал дали това е било най-странното нещо, което някога е правил. Радклиф отвърнал, че със сигурност попада в челното място на списъка, като единственото, което го побеждава са снимките за Swiss Army Man.

Даниел Радклиф,

Снимка: Getty Images

Докато феновете чакат „Странно: Историята на Ал Янкович“ да излезе на голям екран, могат да видят Даниел Радклиф в „Изгубеният свят“ със Сандра Бълок и Чанинг Тейтъм, който излиза на 25 март.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари