IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лейди Гага ще е новата Харли Куин в продължението на „Жокера“

15 юни 2022 14 40

Според слуховете, тя ще покаже съвсем нова героиня от тази на Марго Роби

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Жокера се завръща и този път си води приятел!

Според последните новини в Холивуд, Лейди Гага преговаря за ролята на Харли Куин в продължението на „Жокера“. Ако всичко е вярно, тя ще си партнира с Хоакин Финикс под режисурата на Тод Филипс. Първият филм за комиксовия злодей, излязъл през 2019 година, се превърна в истински хит по света, печелейки повече от 1 милиард долара и взимайки няколко „Оскара“, включително за най-добър актьор и най-добра оригинална музика.

Ако Гага се справи добре на прослушването, тя ще влезе в ролята на Харли Куин – терапевтка, която се влюбва в Жокера и се присъединява към неговия престъпен живот. Първоначално тя ни беше представена от Марго Роби в поредицата „Отряд самоубийци“, където ролята на Жокера беше изиграна от Джаред Лето. Роби се справи доста добре, като много от феновете сметнаха, че именно тя ще бъде избрана и за продължението на „Жокера“.

Говорейки за самия филм, според Hollywood Reporter, втората част с името „Жокера: Лудост за двама“ вече е с написан сценарий. Заглавието е намек за идентично или подобно психично разстройство, което засяга двама или повече индивиди, обикновено членове на едно и също семейство. И докато феновете вече видяха как Хоакин Финикс чете сценария на втората част, то неговата роля все още не е сигурна. Според източници, от Warner Brothers засега само водят преговори с актьора.

Друга подробност около „Жокера: Лудост за двама“ е, че той може да бъде представен като мюзикъл. Не е ясно как концепцията за ужасните деяния, които Жокера прави ще се впишат в този жанр, но най-вероятно Гага ще може да помогне в написването и изпълнението на песните. Разбира се, феновете по-скоро смятат, че филмът ще си остане трилър, в който ще са включени няколко въздействащи момента с музикално оформление, както беше в първата част.

В началото „Жокера“ не беше много сигурна сделка за Warner Brothers. Прогнозите за успех не бяха много благоприятни, което кара студиото да отдели бюджет само от 60 милиона долара. Пуснат през октомври 2019 година обаче филмът оборва предположенията и чупи няколко рекорда. Превръща се в четвъртия най-гледан за лица над 17 години за всички времена. Получава 11 номинации за „Оскар“ и печели две от тях.

Тод Филипс, който пише сценария на „Жокера“ се познава доста добре с Лейди Гага. Той продуцира „Роди се звезда“, където изпълнителката прави дебюта си в киното. Получава множество добри отзиви, което повлича след себе си още филмови роли, като в сериала „Зловеща семейна история“ и „Домът на Гучи“. Гага дори получава номинация за „Оскар“ за най-добра актриса, като печели златната статуетка за най-добра песен с Shallow.

Макар сценарият на „Жокера: Лудост за двама“ вече да е написан, не се знае кога точно ще започнат снимките.

КоментариКоментари