IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правят филм за живота на Ейми Уайнхаус

30 юли 2022 10 30

Той ще носи името „Back to Black“

БГНЕС

БГНЕС

Нов биографичен филм за Ейми Уайнхаус ще проследи грандиозния възход и падение на певицата. Той ще носи името „Back to Black“ и снимките по него вече са започнали, пишат световните медии.

Продукцията има за цел да покаже необикновената история на Ейми Уайнхаус – изключително талантливата изпълнителка и текстописец, която премина от изгряваща звезда на лондонската джаз сцена до шесткратна носителка на Грами, бореща се със зависимостта си към алкохола и наркотиците, починала на 27-годишна възраст.

Според информация на Deadline, филмът, по който се работи от 2018 г., е под продуцентството на StudioCanal и режисурата на Сам Тейлър-Джонсън. Самата тя е била приятелка на покойната звезда. Известна е с работата си по „Петдесет нюанса сиво“ и номинацията си за награда BAFTA.

Сценарият е написан от Мат Грийнхалг, който стои зад филма „Nowhere Boy“ - разказ за тийнейджърските години на Джон Ленън.

Семейството на Ейми Уайнхаус подкрепя продукцията

По данни на списание Vogue, роднините на певицата са одобрили сценария и нямат нищо против да видят новия филм за нея. Бащата на Ейми – Мич, който през годините е критикуван за нейния провал, е дал благословията си на екипа.

Ейми Уайнхаус,

БГНЕС

Все още не е ясно в каква светлина ще бъдат представени отношенията на Уайнхаус с нейните близки. Тепърва предстои да разберем и коя част от живота ѝ ще бъде показана във филма – дали втората половина от кариерата ѝ или части от нейното детство, където може би се крият голяма част от проблемите ѝ като възрастна. Със сигурност няма как да бъде пропуснато пристрастяването ѝ към алкохола и някои опиати.

Кой ще изиграе певицата?

По данни на световните медии, все още не е избрана актриса, която да се превъплъти в Ейми Уайнхаус. Следващата седмица предстои кастинг, за който има голям интерес.

През 2015 г. шведската актриса Нуми Рапас трябваше да изиграе Уайнхаус в проект, който по-късно бе отложен. А през 2018 г. се заговори, че Лейди Гага става за ролята.

Ейми Уайнхаус беше намерена мъртва в дома си в Камдън на 23 юли 2011 г. По-късно от следствието стана ясно, че смъртта е настъпила заради отравяне с алкохол.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари