IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Том Ханкс за важните уроци от Холивуд

28 септември 2022 14 50

Актьорът пише нов роман

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Том Ханкс пише за това, което познава най-добре.

Носителят на две награди „Оскар“ работи върху първия си роман, носещ заглавието „Създаването на поредния игрален мастърпийс“. Книгата ще разказва за филмовия бизнес и снимането на колосален, пълен с известни личности, скъп филм за супер герои, както и скромния комикс, който го е вдъхновил. Датата на излизане на книгата е насрочена за 9 май 2023 година.

Според 66-годишния Ханкс, историята е вдъхновена от собствените му преживявания в Холивуд. „Всеки герои вътре прави нещо, което съм преживял по време на снимки, както и научаването на нещо ново или разкриването на дадена философия. Дори глупавите моменти са каскада, в която съм участвал или грешка, която съм преодолял“, споделя актьорът.

„Създаването на поредния игрален мастърпийс“ се простира през няколко десетилетия и показва как американската култура се е променила след Втората световна война. Една част се развива през 1947 година и разказва за войник, който се завръща у дома и остава трайно впечатление у 5-годишния си племенник. Момчето пораства и започва да рисува комикси през 70-те години, превръщайки чичо си в един от героите.

След това, в наши дни, режисьор решава да превърне комикса в скъп филм със супер герои. Персонажите в книгата включват „изключително претенциозен“ мъжки актьор и „прекрасна“ главна актриса, както и „ексцентричен“ режисьор, продуцент, асистент по продукцията и още по-странни членове на екипа. В романа са включени и няколко комикса, написани от Ханкс и нарисувани от Робърт Сикоряк.

„Източникът за един филм може да се върне толкова години назад, колкото са в човечеството. Една история се вдъхновява от един момент от живота на някого, след което всички анекдоти от днешния ден увеличават този момент“, обяснява Ханкс. Според него, завръщането към 1947 година има смисъл, защото човешкият копнеж се оказва безкраен.

„Никой не знае как се прави един филм, макар всеки да си мисли, че е наясно. Направил съм много филми, като четири от тях мисля, че са много добри, но все още се изумявам как целият процес прави едно цяло. От идването на идеята, до сцените на екрана, целият процес е едно чудо“, казва още Ханкс.

Това може да е първият роман за актьора, но не е първата му книга. През 2017 година на пазара излезе сборникът му с къси разкази, озаглавен „Рядък модел“. За новия си проект, Ханкс се надява да предаде на читателите всички онези малки моменти, които съставят един филм и да им покаже истинското чудо на киното.

„Създаването на филм е много тежка работа за много дълъг период от време, който се състои от толкова много моменти на радост, срещу равен брой омраза. Това е най-страхотната работа в света и най-смущаващият труд, който познавам“, споделя той.

Книгата „Създаването на поредния игрален мастърпийс“ ще бъде на книжния пазар на 9 май 2023 година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари