IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Единствена по рода си: Тейлър Суифт зае цялата класация в Billboard

2 ноември 2022 10 50

И десетте челни места са нейни

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Любимото число на Тейлър Суифт по принцип е 13, но сега може да се промени на 10.

Изпълнителката, която продължава да чупи рекорд след рекорд, сътвори история за пореден път с десетия си албум Midnights, който беше пуснат на пазара само преди седмица. Песните са толкова добри, че заеха всичките десет места в челната класация на Billboard Hot 100. По този начин 32-годишната Суифт официално се превърна в единствения изпълнител, който установява монопол върху първите десет места. На върха е хитът ѝ Anti-Hero.

„10 от 10 в класацията Hot 100??? С десетия ми албум??? Не мога да повярвам“, написа Тейлър в социалните мрежи, публикувайки съобщение от Billboard, в което се обяви новата класация.

Последният изпълнител, който се доближи най-близо до успеха на Суифт, беше Дрейк през 2021 година след пускането на албума си Certified Lover Boy. Тогава той успя да изкачи девет песни в топ 10, водейки със сингъла си Way 2 Sexy. Тогава успехът му беше провален от песента Stay на Джъстин Бийбър, която влезе под номер 6.

Но дори с огромната популярност на песни като Unholy на Сам Смит и Ким Петрас или Bad Habit на Стив Лейси, Тейлър Суифт успя да окупира всичките десет места за тази седмица, като в момента албумът ѝ е номер 1 в класацията на Billboard 200. До момента Midnights е успял да продаде 1,57 милиона копия само в Америка, което го прави най-продавания албум за седмица. Преди рекордът се държеше от Адел с „25“.

Anti-Hero пък води класацията с 59,7 милиона слушания във всички стрийминг платформи, следван от Lavender Haze с 41,4 милиона, Maroon с 37,6, а четвъртото място е заето от Snow on the Beach, в която е включена и Лана дел Рей, с 37,2 милиона слушания. Това е най-високопоставената песен на Дел Рей в цялата ѝ кариера. Предишното ѝ върхово място беше шесто с песента Summertime Sadness през 2013 година.

Това е първият път в историята, когато мъжки изпълнители липсват в топ 10 на класацията Hot 100.

Midnights постави рекорди още с излизането си. Миналата седмица той се превърна в най-слушания албум за ден в историята на Spotify. Новината дойде, след като Суифт добави още седем песни към списъка, само три часа след пускането на албума. Засегнатите теми в песните са любов, отмъщение и общественото мнение, като включват участието на Лана дел Рей, Джак Антоноф, Джо Алуин и Зоуи Кравиц.

Тейлър Суифт получи докторска степен и сподели важни съвети за живота

Тейлър Суифт се е сгодила тайно за Джо Алуин?

В допълнение на рекордите си, Суифт зарадва феновете с новината, че съвсем скоро ще обяви дати за новото си световно турне.

За повече новини от света на музиката последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

КоментариКоментари