IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кевин Спейси с първа голяма роля в киното след скандала за сексуален тормоз

2 декември 2022 14 40

Актьорът участва във филма на Джин Фалайз Control

Снимка: БГНЕС

След обвиненията в сексуален тормоз звездата на Кевин Спейси в Холивуд угасна. Той загуби много роли, дори бе заменен от колеги, но ето че има положителни промени в кариерата му. Сред проектите, в които бе заменен бе сериалът на Netflix „Къща от карти“, както и биографията за Гор Видал. Във филма на Ридли Скот „Всичките пари на света“ Спейси беше заменен от Кристофър Плъмър.

Но сега актьорът получи първата си роля, след като спечели процеса за тормоз. Той ще играе в британския инди трилър Control на Джийн Фалайз.

Филмът с участието на Спейси ще разкаже историята на британския министър Стела Симънс, изиграна от Лорън Меткалф. Една нощ нейната кола бива отвлечена от героя на Спейси.

Припомняме, че през октомври Кевин Спейси се изправи пред съда по граждански иск за 40 млн. долара, подаден от Антъни Рап, който го обвинява в сексуален тормоз, когато Рап е бил тийнейджър. В крайна сметка журито в Ню Йорк отсъди в полза на актьора поради липса на достатъчно доказателства.
Това съвсем не е единственият случай на обвинения срещу актьора.

През май той беше обвинен в сексуален тормоз. Трима мъже казаха, че са били негови жертви по време на мандата му като артистичен директор на местния театър Old Vic от 2004 до 2015 г.

Спейси обаче каза, че напълно отрича вината си. В края на октомври той беше оправдан от съдебните заседатели.
Наскоро британската Кралска прокуратура обвини Спейси и в други седем сексуални посегателства. Спейси все още не е представил пледоария по тези обвинения.

И други, освен Фалайз са готови да работят пак с Кевин Спейси. Проектът с негово участие – „The Man Who Drew God“, се очаква да излезе тази година, а през 2023 г. се очаква „Peter Five Eight“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари