IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скандал с наградите „Оскар“, преразглеждат номинациите

31 януари 2023 10 50

Изборът на Андреа Райзбъро озадачи експертите

Снимка: БГНЕС

Американската академия за филмово изкуство ще преразгледа тазгодишните Оскари, които ще се раздават на 13 март.

Причината е, че медията Puck е повдигнала въпроса за номинацията на британската актриса Андреа Райзбъро, която участва в непопулярната драма To Leslie, предаде Ройтерс.

Там тя играе самотна майка алкохоличка. Режисьор е Майкъл Морис. Експертите били изненадани от нейната номинация, тъй като продукцията, според данните на Box Office Mojo, е само 27 000 долара.

Твърди се, че съпругата на филмовия режисьор, актрисата Мери Маккормак и нейни приятели, са изпратили имейли на определени членове от актьорския състав на Академията и са искали те да гледат филма и да публикуват положителни отзиви за изпълнението на Райзбъро.

Така звезди написали положителни коментари.

Това провокирало въпроси дали агресивната кампания за Райзбъро е нарушила правилата за лобиране, определени от Академията за филмово изкуство и наука.

Академията излезе с изявление в петък, в което се казва, че организацията „ще преразгледа процедурите на кампанията около тазгодишните номинирани като гаранция, че няма нарушени насоки“. Името на Райзбъро не беше споменато.

От Академията допълват, че целят преразглеждането „да информира дали са необходими промени в насоките в новата ера на социалните медии и дигиталната комуникация“.

Маккормак и Райзбъро са закъснели с коментарите по казуса.

Затова пък Кристина Ричи разкритикува Академията в Instagram.

„Изглежда забавно, че „изненадващата номинация“ (което означава, че не са похарчени тонове пари за позиционирането на тази актриса), на едно легитимно блестящо изпълнение се посреща с разследване“, написа тя. „Значи само филмите и актьорите, които могат да си позволят скъпоплатени кампании, заслужават признание?“, написа Ричи. Тя допълни, че е сигурна, че Райзбъро няма общо с кампанията.

„Тези неща не се контролират и не се решават от самите актьори и въпреки това сега нейната номинация ще бъде опетнена от това. И ако тя бъде отнета, някой ще трябва да се срамува“.

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари