IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След дълга почивка, Бионсе тръгва на световно турне

2 февруари 2023 17 50

Европа е първата ѝ спирка

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Бионсе се завърна с гръм и трясък!

Изпълнителката, която тази неделя ще се бори за девет награди „Грами“, разкри пред феновете в социалните мрежи, че съвсем скоро ще тръгне да обикаля света със своето турне Renaissance. То ще е в подкрепа на едноименния ѝ нов албум, а датата на обявяването съвпадна с тази, в която Бионсе разкри, че е бременна с близнаци преди цели шест години.

Дългоочакваното турне, което ще бъде промотирано от компанията на Джей Зи – Live Nation – ще започне в Европа на 10 май с концерт в Стокхолм, Швеция. След това Бионсе заминава за Кардиф, Единбург, Съндърланд, Париж, Лондон, Марсилия, Амстердам, Варшава и много други градове. За съжаление, София не попада в списъка с късметлии и тази година.

След като обиколи няколко известни града в Европа, кралицата на съвременната музика ще се прибере в Америка, където на 8 юли започва северноамериканската част от концерти с посещение в Торонто. Общо 25 американски града ще бъдат посетени, включително Филаделфия, Нашвил, Чикаго, Детройт, Вашингтон, Финикс, Лас Вегас, Сан Франциско, Далас, Хюстън и много други. Очаква се всичко да приключи на 27 септември с концерт в Ню Орлиънс.

Последното турне на Бионсе беше през 2018 година, с което тя посети 48 града в Северна Америка и Европа. За последно изпълнителката беше част от сценично изпълнение същата година, когато излезе пред публика заедно със съпруга си Джей Зи за фестивала „Мандела“, организиран от Global Citizen.

Новината за обиколка на света идва само седмица, след като Бионсе направи изненадващ концерт в Дубай, на който бяха поканени само избрани лица и бяха забранени телефоните и камерите. Това беше завръщането на изпълнителката към сцената след четиригодишна пауза. В Дубай Бионсе направи едночасово изпълнение, с което промотира нов хотел в града.

Преминавайки през десетилетната си кариера от хитове, 41-годишната звезда изпълни песни като Crazy in Love, Beautiful Liar, Naughty Girl, Freedom, Spirit, Be Alive и много други. Тя смени няколко тоалета по време на концерта, включително жълта рокля от Atelier Zuhra и червена рокля от Nicolas Jebran, която беше декорирана със златни бижута по гърдите и красиво украшение за глава.

Бионсе закри Седмицата на модата в Париж със звездно парти

Гордото семейство в една велика снимка: Бионсе, Джей Зи и трите им деца

Бионсе с поредно историческо постижение

Интересното тогава беше, че от концерта липсваха всички песни от новия албум Renaissance, но сега ни става ясно защо – Бионсе просто ги е запазила за световното си турне.

Renaissance, който се очаква да бъде първият от проект на три части, бележи първия албум от шест години насам, който Бионсе пуска на пазара. Досега тя е издала Dangerously in Love (2003), B'Day (2006), I Am... Sasha Fierce (2008), 4 (2011), Beyonce (2013) и Lemonade (2016). Тя също така се появява в колаборационния албум с Джей Зи Everything is Love от 2018 година, както и в The Lion King: The Gift година по-късно, направен специално за игралната версия на анимацията „Цар Лъв“.

С номинациите си за тазгодишните награди „Грами“, Бионсе се изравни със съпруга си Джей Зи за най-много номинации, като и двамата имат по 88. В неделя изпълнителката ще се бори за най-важните статуетки, включително Запис на годината, Албум на годината и Песен на годината.

За още новини от света на звездите, киното и музиката последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари