IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Linkin Park пускат песен с вокалите на Честър Бенингтън

7 февруари 2023 14 50

Фронтменът на групата почина на 20 юли 2017 година

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Групата Linkin Park ще пусне на пазара нечувана от широката публика досега песен, която включва вокалите на Честър Бенингтън. Фронтменът се самоуби на 20 юли 2017 година, едва на 41-годишна възраст.

Песента ще носи името Lost и за нея беше намекнато чрез серия от публикации в социалните мрежи на бандата. Тя ще е в чест на 20 години от пускането на албума Meteora и ще бъде пусната този петък. Linkin Park споделиха 18-секундно видео, което показва човек с противогаз, който боядисва камерата в черно, а на екрана се появяват думите „Нова песен на Linkin Park“.

Бандата е в почивка от октомври 2017 година, след като направи специален концерт в чест на живота и кариерата на Честър Бенингтън. Майк Шинода, един от основателите на групата, говори открито за събиране на момчетата отново по време на интервю през 2020 година.

„Единствената новина около Linkin Park, която имам за вас е, че говорим с другите постоянно. Засега няма турнета, музика или албуми, върху които работим. Нека да ви го кажа с две думи. Имайте предвид, че събиране няма да има“, категоричен бе Шинода. Той допълни, че постоянно трябва да отговаря на този въпрос, защото се появяват слухове през няколко месеца, че бандата се събира, защото някои от членовете са забелязани заедно. Помоли феновете да не се хващат на тази въдица и да не разпространяват невярна информация.

Преди това бандата беше за последно заедно през 2017 година, когато прие наградата за най-добър алтернативен рок изпълнител на Американските музикални награди. Тогава момчетата говориха и за смъртта на Бенингтън. Шинода благодари на всички, които са подкрепяли групата през всичките тези години, като отдели специално внимание и на останалите номинирани Imagine Dragons и Twenty One Pilots.

„Имах възможността да говоря с тези хора, които казаха прекрасни неща за Честър. И те бяха подобни на това, което нашите фенове по света казват за него. Искаме да посветим тази награда на Честър, на неговото наследство, талант, чувство за хумор и харизма“, каза още Шинода.

Нова трагедия в рока – вокалистът на Linkin Park се обеси

Linkin Park отбелязват 20 години от появата на Hybrid Theory с онлайн концерт

Честър Бенингтън беше намерен мъртъв на 20 юли 2017 година в дома си в Лос Анджелис. По това време всички улики сочеха към самоубийство, като версията бе потвърдена малко по-късно. Според полицейски доклади, Честър се е обесил и е бил намерен от чистачката си.

Малко по-късно Майк Шинода потвърди тъжната новина, пишейки в Туитър: „Шокиран и съкрушен съм, но това е истина. Съвсем скоро ще направим и официално изявление“. Няколко месеца по-късно Linkin Park направиха специален концерт в памет на своя фронтмен. На събитието бяха поканени и други известни групи и изпълнители, включително Blink-182, Machine Gun Kelly, Zedd и много други.

За още новини от света на звездите и музиката последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари