IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елтън Джон с изненадващо откритие за своя песен

27 март 2023 10 50

Певецът го прави след близо 50 години от издаването на Rocket Man

БГНЕС

БГНЕС

Елтън Джон не е знаел историята, стояща зад текста на една от най-популярните му песни. Това призна легендарният изпълнител в Instagram. В свое видео с колегата си Бърни Таупин, той се изненадва за вдъхновението, което довело до думите в емблематичното парче Rocket Man.

75-годишният певец работи с известния текстописец от години. Той стои зад неговите хитове Tiny Dancer и Candle In The Wind.

„Мисля, че Rocket Man беше първият ни запис номер едно“, спомня си сър Елтън Джон.

Докато сглобявал мелодията за песента, превърнала се в негов синоним, изпълнителят не знаел как точно е създаден текстът за нея.

„Беше доста лесна песен за написване на мелодия, защото е песен за космоса – така че е доста просторна песен“, обяснява той изтъквайки, че трябвало да има умишлена игра на думи.

Припомняме, че Rocket Man стана двойно платинена и бе включена в 500-те най-велики песни на Rolling Stone на всички времена.

50 години по-късно – изненадващо откритие за Rocket Man

Бърни Таупин пише текста за песента, която е пусната на пазара през 1972 г. Елтън Джон я изпълнява на почти всеки свой концерт през последните 50 години. Ала чак в наши дни разбира някои допълнителни факти за нейния текст.

Във видеото на легендарния изпълнител текстописецът разкрива, че Rocket man е вдъхновена от Рей Бредбъри и сборника му с научнофантастични разкази „Илюстрираният човек“.

„Никога не съм знаел за това!“, признава Елтън на своя приятел и колега.

Заради въпросното признание на Бърни, певецът пише към клипа си: „Всеки ден научаваш нещо ново!“.

Елтън Джон в траур заради загубата на любим човек

За сбогом с публиката: Елтън Джон повтори тоалет от 70-те години

Елтън Джон разкрива как накарал Бритни да пее отново

Какво ново да очакваме от Елтън Джон?

Новият клип в канала на звездата бива споделен малко след слуховете, че той работи по нова песен заедно с Доли Партън. Предполага се, че те вече са били няколко пъти в студиото и скоро предстои да ни изненадат приятно. Ала все още няма официално изявление за техния общ музикален проект.

Миналото лято любимецът на покойната принцеса Даяна пусна Hold Me Closer. Дуетът с Бритни Спиърс оглави класациите.

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари