IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алек Болдуин обявява края на Rust

29 май 2023 10 40

Актьорът се раздели с брадата си

Снимка: БГНЕС

Почти две години  минаха от старта на снимките на филма "Rust". Финалът им е обявен от Алек Болдуин, който изпълни главната роля в проекта.

Актьорът публикува в социалните мрежи снимка, на която позира без брада, която стана част от образа на главния му герой Харланд Хърст. „Боже, беше хубаво да обръсна тази брада. Последен ден на снимачната площадка на Rust с този човек. Много талантлив актьор и приятен млад мъж с блестящо бъдеще“, каза Болдуин.

Заснемането на "Rust" беше запомнено от мнозина, заради трагичния инцидент, който се случи на снимачната площадка. През октомври 2021 г. Алек Болдуин случайно стреля с огнестрелно оръжие по операторката Халина Хътчинс, която загина.

Фаталният инцидент се случи на снимачната площадка в Монтана, докато актьорът насочва пистолета ( уж на шега) право към камерата на Хътчинс и натиска спусъка.

Той е смятал, че оръжието е било заредено с халосни патрони, но се оказват истински. 42-годишната Халина умира, а режисьорът на проекта Джоел Соуза е ранен в рамото, без опасност за живота.

Срещу Болдуин и отговорната в екипа оръжейничка Хана Гутиерес – Рийд беше заведено дело. Пред заседателите актьорът твърдеше, че не е стрелял.

Година по-късно след трагедията той и други продуценти на филма се разбраха със съпруга на жертвата – Матю Хътчинс, който стана част от проекта като изпълнителен продуцент. Мястото на Халина зае операторката Бианка Клайн.

През това време и роднините на Халина в Украйна, откъдето са корените ѝ, също повдигнаха дело срещу отговорните за смъртта ѝ.

В иска на близките ѝ се коментираше неуточнена компенсация, а родителите и сестрата на починалата операторка бяха представени от правозащитничката Глория Олред.

Все пак Алек Болдуин беше освободен от обвиненията в непредумишлено убийство и той се завърна на снимачната площадка.

Актьорът също така се оказа в центъра на нов скардал. Съвсем наскоро той присъства на гала на PEN America 2023 и според Page Six е изплашил персонала с поведението си.

Според очевидец възникнала ситуация, когато Болдуин станал да говори с някого, а в това време персоналът доставял храна. Неочаквано актьорът се е развикал на една от сервитьорките, която след инцидента изглеждала "шокирана".

„Предполагам, че е сметнал за грубо от нейна страна, че е започнала да оставя чиниите, докато той стои там. Стана бързо. Мисля, че инцидентът остана до голяма степен незабелязан“, каза източникът.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари