IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Warner Bros. започна работа по новата поредица за Хари Потър

23 януари 2024 10 40

Сценаристи в надпревара да се харесат идеите им

Снимка: БГНЕС

Наскоро се появи информация за началото на работата по продължение на „Хари Потър“. За това съобщава Deadline. Миналата година HBO обяви намерението си да създаде сериал, базиран на прочутия магьосник с големи очила. Предвижда се всеки сезон да се базира на седемте книги на Джоан Роулинг.

Според последните доклади Warner Bros – телевизията и стрийминг услугата Max започнаха процеса на представяне на потенциални сценаристи. Преди това ръководителят на Warner Bros. Discovery – Дейвид Заслав разкри, че поредицата за Хари Потър ще се разработва 10 години. Актьорският състав ще бъде напълно обновен, но тепърва предстои обявяване на кастинг. Още не е ясно и каква ще бъде ролята в сценария на писателката Дж. К. Роулинг.

По време на събитието за стрийминг Max през април миналата година Warner Bros. Discovery потвърди, че за феновете на „Хари Потър“ настъпва нова ера. Компанията обяви телевизионен сериал, базиран на всичките седем книги за момчето магьосник, написани от Джей Кей Роулинг. 

За какво ще се разказва в телевизионния сериал за Хари Потър?

„Този нов оригинален сериал на Max ще се потопи дълбоко във всяка от емблематичните книги, на които феновете продължават да се наслаждават през всичките тези години“, каза Кейси Блойс, председател и главен изпълнителен директор на HBO и Max Content, за проекта, за който също така увери, че ще бъде „вярна адаптация“.

По първоначални данни всеки сезон на сериала е посветен на една книга от поредицата за Хари Потър, която се състои от седем романа, но Блойс заяви, че проектът ще продължи „10 последователни години“, което изглежда противоречи на твърдението за 1 сезон и 1 книга. 

Какъвто и да е случаят, Блойс обеща, че когато компанията се впусне в новото си приключение с Хари Потър, „ще го направи с пълната грижа и майсторство за този франчайз“.

Отне известно време, като се има предвид, че първоначалното обявяване беше през април 2023 г., но Warner Bros. покани избрана група творци, които да представят идеи за това какво може да представлява поредицата.

Те са интересна смесица от британци и американци, повечето от които имат известен опит в работата със стрийминг услугите и много от тях са ръководили проекти в областта на фантастиката/фентъзито.

Очаква се сериалът да започне излъчването си през 2025/26 г., а като се има предвид, че миналата година Warner Bros. Discovery предприе мащабна промяна на своята стрийминг услуга, като дори промени името ѝ от HBO Max на Max, може да се предположи, че компанията иска Хари Потър да омагьоса зрителите още по-скоро.

Също и Дж. К. Роулинг, чиято продуцентска компания отбеляза 74% спад на печалбата през 2022 г. се възстанови донякъде, след като сценичната версия на „Хари Потър и прокълнатото дете“ се оказа след пандемията приятна за публиката. През 2023 г. авторката получава 10,5 млн. долара за него.

Успехът на сценичното шоу показва, че все още има апетит за съдържание, свързано с Хогуортс. Подобно на огромния хит, който е „Наследството на Хогуортс“, превърнало се в най-продаваната видеоигра за 2023 г., която се продава в 22 милиона бройки. Това е фантастично, но за сравнение седемте бестселъра на Роулинг за Хари Потър са се появили в 600 млн. копия по целия свят, допълва изданието.

На конференция на Goldman Sachs тази седмица главният изпълнителен директор на Warner Bros. Discovery – Дейвид Заслав, изрично посочи необходимостта от повече магия в Хогуортс.

Пренебрегвайки филмите „Фантастични животни“ без Хари, главният изпълнителен директор настоя, че момчето магьосник представлява огромна възможност, твърдейки, че интелектуалната собственост е „недостатъчно използвана“ напоследък.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари