IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марго Роби наруши мълчанието си за пренебрегването ѝ на Оскарите

1 февруари 2024 18 00

Актрисата не получи номинация за играта си в „Барби“

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Марго Роби най-накрая наруши мълчанието си относно пренебрегването ѝ от страна на Академията за филмово изкуство на тазгодишните номинации за „Оскар“. Актрисата така и не влезе в надпреварата за най-престижните награди, въпреки огромния успех на филма „Барби“, в който тя изпълнява главната роля. 

Филмът на Грета Гъруиг все пак получи осем номинации, но режисьорката беше оставена извън категорията за най-добър режисьор, а Роби няма да се бори за най-добра актриса. Тя все пак ще има възможност да присъства на церемонията през март, тъй като „Барби“ е номиниран за най-добър филм, а Марго е негов продуцент. Гъруиг, от своя страна, получи утешителна номинация за най-добър адаптиран сценарий

Преди няколко дни Роби участва в панел, организиран от Гилдията на актьорите в Лос Анджелис, където отговаряше на въпроси от феновете. Един от присъстващите я попита за мнение относно номинациите за „Оскар“ и Марго отговори следното: „Няма как да се чувствам тъжна, след като знам, че съм толкова благословена“. Тя допълни, че е изключително развълнувана от факта, че „Барби“ все пак е получил цели осем номинации. 

„Очевидно смятам, че Грета трябваше да бъде номинирана като режисьор заради всичко, което направи. Това е нещо, което създаваш един път в кариерата и живота си. Но все пак беше прекрасна година за всички филми“, каза още Роби. 

Звездата допълни, че филмът, който успя да премине границата от 1 млрд. долара в световен мащаб, е „по-голям от всички нас“ и „по-голям от нашата индустрия“. Тя смята, че „Барби“ е успял да направи много повече, отколкото целият екип си е мечтал, и че това е най-голямата награда, която може да получиш от целия процес. 

Номинираните за най-добър режисьор са Жюстин Трие („Анатомия на едно падане“), Мартин Скорсезе („Убийците на цветната луна“), Кристофър Нолан („Опенхаймер“), Йоргос Лантимос („Клети създания“) и Джонатан Глейзър („Зона на интерес“). 

В категорията за най-добра актриса ще се борят Анет Бенинг („Нияд“), Лили Гладстоун („Убийците на цветната луна“), Сандра Хюлер („Анатомия на едно падане“), Кери Мълиган („Маестро“) и Ема Стоун („Клети създания“). 

Както Роби, така и Гъруиг получиха огромна доза подкрепа от обществото и колегите си, след като бяха подминати от Академията. Райън Гослинг и Америка Ферера, които ще се борят за „Оскар“, също изразиха своето недоволство. Той ще се бори в категорията за най-добър актьор за превъплъщението си в Кен, а колежката му е номинирана за най-добра актриса в поддържаща роля за героинята си Глория. 

„Грета Гъруиг и Марго Роби сътвориха история, вдигайки летвата с „Барби“. Влиянието в културата и индустрията, което те успяха да постигнат, ще бъде усещането още поколения наред и съм много благодарна, че бях помолена да участвам във всичко това“, казва Ферера в официално съобщение. 

Историческо – Лили Гладстоун е първата индианка с номинация за „Оскар“

Оскари 2024 – „Опенхаймер“ с най-много номинации, крах за „Барби“

Гослинг бе категоричен, че „няма филм за Барби без Грета Гъруиг и Марго Роби – основните „виновници“ за направата на този исторически и харесван от целия свят филм“. По думите му, нито една номинация и награда нямало да бъде възможна без усилията, волята и таланта на двете дами. 

„Да кажа, че съм разочарован, че не са номинирани в респективните си категории, би било недоразумение“, допълни Райън. Той все пак поздрави Америка Ферера и всички други, които са помогнали за направата на филма. 

Наградите „Оскар“ тази година ще бъдат под номер 96 и ще бъдат водени за четвърти път от Джими Кимъл. Церемонията ще се проведе на 10 март в Долби Тиатър, Лос Анджелис. 

За още новини от света на звездите и киното последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook  

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари