IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Крис Хемсуърт реагира на режисьорите, които не харесват филмите за супергерои

15 май 2024 08 40

 "Кажете това на милиардите, които ги гледат, казва той

Снимка: БГНЕС

Звездата от "Тор" Крис Хемсуърт заяви в интервю защо смята, че филмите за супергерои "заслужават малко повече признателност".

В интервю за британското издание The Sunday Times, публикувано на 12 май, актьорът от "Фюриоза: Сага за Лудия Макс", разглежда предишни коментари на известни режисьори, критикуващи жанра.

"Чувствах се зле", казва 40-годишният Хемсуърт. "И това ме притеснява, особено от страна на героите. За мен беше като завъртане на очите - хората, които удрят по супергероите. Тези момчета също са имали филми, които не са се получили - всички ние сме имали."

Той добави: "Когато говореха за това какво не е наред със супергероите, си помислих, че е готино, да кажат това на милиардите, които ги гледат. Нима всички те грешат?"

Хемсуърт смята, че "посещаването на кино не се е променило заради супергероите, а заради смартфоните и социалните медии".

"Филмите за супергерои всъщност задържаха хората в киносалоните по време на този преход и сега хората се връщат там. Така че те заслужават малко повече признателност", добави той.

Що се отнася до актьорите, които са се снимали във филми за супергерои, само за да се изкажат по-късно негативно за тях: "Това е като: "Това са филми, които са успешни - включете ме в един от тях. О, моят не се е получил? Ще ги разгромя", казва Хемсуърт пред изданието.

Хемсуърт за първи път изигра героя на Marvel в "Тор" през 2011 г. В интервю за британския GQ от юни 2023 г. актьорът признава, че понякога му е "писвало" да играе Тор – и е обмислял, че за да се завърне към героя, Тор би трябвало да бъде преработен.

"Ако исках да направя нещо отново, то трябваше да е различно в тонално отношение. И щеше да се наложи да направим нещо много драстично, за да държим хората на нокти", каза той. "В противен случай просто ще настъпи умората от тези герои и тези филми, при които хората си казват: "Това съм го виждал". "

"Но", добави по-късно актьорът, "наистина искам да правя други неща за известно време."

Подобна оценка направи преди време и Том Холанд. Той коментира, че не е съгласен с оценката на Мартин Скорсезе за филмите за супергерои: "Той никога не е правил такива“, каза той тогава.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари