IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Почина Ричард М. Шърман – авторът на песента за Мери Попинз

27 май 2024 11 00

От „Дисни“ споделят за приноса му към изкуството

Снимка: БГНЕС

На 95 години почина Ричард М. Шърман, който заедно с покойния си брат Робърт е автор на песните за класиката на Disney от 1964 г. „Мери Попинз“, както и на песента It's a Small World.

Новината беше потвърдена в съобщение на уебсайта на компанията „Уолт Дисни“, където Шърман беше посочен като „един от най-плодовитите композитори лирици в историята на семейните забавления и ключов член на вътрешния кръг от творчески таланти на „Уолт Дисни“.

В съобщението се споделя, че Шърман е починал в събота в медицинския център Cedars-Sinai в Бевърли Хилс, Лос Анджелис, поради заболяване, свързано с възрастта, предава CNN.

Шърман печели два Оскара заедно с брат си през 1965 г. за работата си по „Мери Попинз“ – за най-добра оригинална музика и за най-добра оригинална песен за Chim Chim Cher-ee.

Заедно с брат си той е номиниран още седем пъти през 70-те години на ХХ век за други филми на Disney, включително Chitty Chitty Bang Bang и Bedknobs and Broomsticks. Той печели и награда „Грами“ за най-добра оригинална музика за „Мери Попинз“.

Според съобщението, братята Шърман са създали музика за редица атракциони в тематичните паркове на Disney. Сред тези песни са There's a Great Big Beautiful Tomorrow, The Tiki, Tiki, Tiki Room и най-трайният им принос – It's a Small World за емблематичната атракция в увеселителния парк, известна с това, че показва много различни култури по света, които пеят една и съща мелодия на различни езици. В съобщението се казва, че Шърман веднъж е описал песента като „молитва за мир“.

„Ричард Шърман беше въплъщение на това, което означава да бъдеш легенда на Disney, създавайки заедно с брат си Робърт любимите класики, които са се превърнали в ценна част от саундтрака на живота ни“, заяви Боб Игър, главен изпълнителен директор на The Walt Disney Company.

„От филми като „Мери Попинз“ и „Книга за джунглата“ до атракциони като „Това е малък свят“, музиката на братя Шърман е завладяла сърцата на поколения зрители. Ние сме завинаги благодарни за следата, която Ричард остави в света, и изказваме най-дълбоки съболезнования на семейството му.“

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари