IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да ядем, когато животът ни зависи от това

7 декември 2015 09 00

Прочутият Беър Грилс с нова книга

Снимка: издателство Вакон

Снимка: издателство Вакон

Яли ли сте задушена боброва опашка с гарнитура от пикантни пържени тарантули? Едва ли.

Но за да оцелеете в дивата природа, е необходимо да импровизирате, и то доста. И ако някой знае как да го прави, то това е Беър Грилс. Авантюристът често се храни с някои особено нелицеприятни храни, като например стомашното съдържание на току-що убито животно или пък алигаторски крака на скара.

Това обаче не е никак учудващо, тъй като търсенето на храна в първобитни условия може да бъде едно от най-големите предизвикателства.

Суровата действителност на оцеляването налага по-различно разбиране за храната, която вече не е въпрос на вкус, а жизненоважно гориво за грандиозния сблъсък с майката природа.

В книгата си „Екстремна храна“ Беър Грилс ще събуди у вас зова на дивото и ще ви даде безценни уроци за набавяне и приготвяне на храна сред природата, които някой ден могат да спасят живота ви. Този изключително ценен наръчник е подходящ както за начинаещи ентусиасти, така и за опитни приключенци, които желаят да задълбочат бушкрафт познанията си.

От книгата ще научите златните правила на Беър за събиране на диви растения, универсален тест за ядливост, съвети при натравяне, как да филтрирате вода, как да ловите, убивате и приготвяте диви животни, насекоми, земноводни, крокодили и змии, как да консервирате плячката, как да наточите ножа си с гъба и да си сготвите супа от катерица и още впечатляващ поглед върху изобилната храна, която е достъпна на най-необичайните места.

На българския книжен пазар книгата излиза в каталога на издателство „Вакон“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари