IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Супергероите изкушиха и Кейт Бланшет

11 декември 2015 14 00

Актрисата оставя драматичните роли и влиза в „Тор“

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Холивудската актриса Кейт Бланшет води преговори със студията Marvel за участието й в проекта „Thor: Ragnarok“, съобщава Variety.

Каква точно роля са ѝ предложили не се уточнява, но това ще е първата за Бланшет работа във филми със супергерои. Премиерата на проекта е насрочена за ноември 2017 г.

Главната роля в „Тор“ 3 е поверена на Крис Хемсуърт. Очаква се да има и попълнение от Марк Ръфал, който ще влезе в ролята на Хълк

Кейт Бланшет е известна с драматичните си роли. За филма „Карол“, актрисата очаква да получи и „Златен глобус“ на 10 януари.

Звездата притежава два „Оскар“-а и три „Глобус“-а за „Авиаторът“, „Жасмин“ и „Елизабет“, „Загадъчната история на Бенджамин Бътън“, „Кафе и цигари“ и „Талантливият мистър Рипли“. Бланшет има участие и във „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“.

Образът на супергероя Тор се основава на скандинавската митология. Първият такъв персонаж се появява през 1962 г. в комиксите на Марвел. През 2011 г. Тор заема 14-о място в списъка на „Стоте най-добри персонажи от комикси на всички времена“. Класацията е съставена от сайта IGN.

По същото време излиза и пълнометражният филм „Тор“ с Крис Хемсуърт в главната роля, който събра приходи от почти 450 милиона долара.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари