IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Влюбени ще пускат фенери от Моста на влюбените

12 февруари 2016 06 00

Денят е Свети Валентин, часът – 18.00

Снимка: НДК

Снимка: НДК

Ако сте влюбени и искате да споделите емоциите си, може на 14 февруари да отидете на Мостът на влюбените до НДК, където точно в 18.00 часа ще бъдат пуснати стотици летящи фенери към небето. Поводът е ясен – Свети Валентин.

За първи път от Двореца предвиждат и толкова богата програма след това. Час по-късно, точно от 19:00 ч., е оперният концерт La Traviata с диригент Любка Биаджони в зала 1 на НДК.

За завършек на вечерта от 22:00 ч. в Литературен клуб „Перото“ ще има празнична поетична вечер, посветена на „Любов и вино. Вино и любов“.

Традицията на фенерите е много древна. Години наред те придават на тържества, карнавали и празници романтика, красота и очарование. От векове те носят съкровените желания към небесните сили.

В различните краища на света считат, че фенерите помагат за прогонване на злите духове, носят късмет или любов, предвещават щастие или просто „излитане“ на проблемите.

От дълбока древност се смята, че когато двама влюбени пуснат заедно фенер – това е тяхното съобщение към небето, че са готови да слеят съдбите си.

Всеки, който иска да прекара една незабравима романтична вечер на Свети Валентин, независимо дали е сам, или с половинка – може да се присъедини към организаторите от НДК и да изпрати в небето своя фенер с молба за сбъдване на своето най-съкровено желание.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари