IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джеймс Камерън превръща "Аватар" в грандиозна епопея

15 април 2016 11 20

Трилогия за проекта не е достатъчен, режисьорът иска четири филма

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Режисьорът Джеймс Камерън ще снима четири продължения на „Аватар“. За това разказал той във форума в CinemaCon в Лос Анджелис, предадеThe Guardian. 

По думите му продукцията трябва да се превърне в грандиозна епопея, която не би се вмъкнала в рамките на трилогията.

„Ние видяхме, че ако се съберем в три филма, историята ще обеднее. В последните няколко години работих с група от най-добрите сценаристи, които развиват вселена: измислят нови герои, същества, светове и култури“, поясни той.

Режисьорът добави, че всеки от четирите филма ще разкаже самостоятелна история, но те ще са обединени в една сюжетна линия. Продукциите са предвидени да се появят през 2018, 2020, 2022 и 2023 години.

„Аватар“ за първи път излезе през декември 2009 г. До този момент филмът остава най-касовия в историята на киното. Заработи си 2.8 милиона долара.

Продукцията получи номинации за „Оскар“ в девет категории и победи в три от тях - „За най-добра операторска работа“, „Най-добри визуални ефекти“ и „Най-добра арт режисура“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари

V ( преди 8 години )