IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Никола Тесла не обичал жени с перли

12 юли 2016 07 40

Изобретателят е бил уверен, че жените ще подчинят мъжете

Снимка: Wikipedia

Снимка: Wikipedia

Изобретателят Никола Тесла е роден точно преди 160 години в село Смиляне, край Госпич, Хърватия. Днес целият свят го смята за гений, за разлика от съвременниците му, които виждали в него чудак. За неговите изобретения се знае много, но животът му е забулен в тайни. Ето няколко любопитни факта за него, които е събрало хърватското издание „Индекс“.

1. Бракът за него е бил табу

Той е бил уверен, че сексът ще навреди на неговия интелект и се отрича от него. „Смятам, че не бихте могли да изброите много добри изобретения на женени хора“, заявил той.

2. Бил е обсебен от числото три

Много неща Тесла е вършил три пъти последователно, поради което много хора смятат, че е бил болен от обсесивно-компулсивно разстройство. Ръцете си миел по три пъти, а преди да влезе в сграда, я е обикалял три пъти.

3. Обичал е гълъбите

Освен това, че ги хранел в парка, често ги носил в стаята си.

4. Мразел е перли

Той дори не искал да разговаря с жени, които носят перли и никога не обяснил причината за тази омраза.

5. Преди сто години предвидил, че ще имаме смартфони

Едно от по-малко известните устройства, които е предвидил, е смартфонът. В интервю през 1926 г., Тесла заявил: „Когато въведем безжичната система, целият свят ще се превърне в един голям мозък. Ще бъдем в състояние да общуваме един с друг, независимо от разстоянието. Не само това, чрез телевизията и телефоните ще можем да се виждаме и чуваме едни други, сякаш сме един до друг. А инструментите, с които ще можем да правим това ще бъдат невероятно прости в сравнение с днешните телефони. Човек ще може да носи едно такова устройство в джоба си.“

6. Последното десетилетие от живота си е прекарал в хотелска стая

Стая номер 3327 в хотел „Ню Йоркър“ е била негов дом през последните десет години. Стаята се намирала на 33 етаж, още едно доказателство, че е обичал числото 3.

7. Бил е привърженик на евгениката

Вярвал е, че по-нисшите хора не трябва да имат потомство. „След сто години един нормален човек няма да създава потомство с лице, което интелектуално не му съответства“, написал той през 1935 г.

8. Бил е уверен, че мъжете ще станат подчинени на жените

Тази борба за равноправие на половете ще завърши с нов ред, в който жената ще бъде по-висша. Това равноправие, а по-късно и надмощие, няма да бъде постигнато чрез проста физическа имитация, а чрез събуждане на интелекта на жените, заявил той.

9. Твърдял е, че е изобретил „лъча на смъртта“

Според него този лъч може да унищожи 10 000 вражески самолета на разстояние 320 км, но тези лъчи никога не станаха достъпни за човечеството.

10. На майка му били казали, че той е „дете на тъмнината“

Тесла е роден по време на буря в нощта срещу 10 юли 1856 г. Акушерката изтълкувала това като „лош знак“ и предупредила майката на Тесла, че нейното дете ще бъде „дете на тъмнината“, на което майката възразила и заявила, че детето й ще бъде „дете на светлината“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 7 години )
Доста е вярно за женените. Стават конформисти . Занимават се с дребни, дребнави и битови неща. Като Менделеев - с дестилирането на водка.Съвсем друго е фамилия Кюри.Мъжкият мозък е с развит дял за нагледност, а женският - с повече връзки, има много по-голяма асоциативност и абстрактно мислене. Затова мъжете много по-бавно усвояват абстрактни модели на мислене, каквито са езиците.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар