IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Забавното четене“ награди победителите в конкурса по творческо писане

12 септември 2016 11 12

Водещата на „Днес“ Константина Живова връчи грамотите и подаръците на децата

Снимка: Личен архив

Снимка: Личен архив

Забавното четене“ обяви победителите в конкурса по творческо писане, в който деца от цялата страна влязоха в ролята на писатели. Награждаването се проведе в рамките на инициативата „Стара хартия за нова книга“ в неделя, 11.09.

Водещата на предаването „Днес“ Константина Живова връчи грамотите и подаръците на спечелилите първите места – десетгодишната Яна Стоева от София и единайсетгодишният Ивелин Крумов от Русе.

Тази година кампанията на сайта Az-deteto.bg се проведе под мотото „Чети между редовете“ и даде възможност на деца от 8 до 14 години да напишат своя край на едно от емблематичните произведения – „Малката кибритопродавачка“, „Малкият принц“, „Котаракът в чизми“ и „Пипи дългото чорапче“. Сред предложените творби с най-голям интерес сред децата бе „Малката кибритопродавачка“.

Задачата в конкурса беше естествено продължение на мисията на „Забавното четене“ през 2016 година – да обърне сериозно внимание на четенето с разбиране. Затова и мотото на кампанията е „Чети между редовете“.

Целта на организаторите е чрез различни активности и събития да насочат вниманието към скритите послания в любимите детски произведения.

Журито, което оцени малките писатели, беше в състав Мария Дуковска, главен редактор на сайта Az-deteto.bg, писателката Радостина Николова, управителят на издателство „Ентусиаст“ Виктория Бисерова (организатор и на инициативата „Стара хартия за нова книга“) и главният редактор на Detskiknigi.com Вал Стоева.


Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари