IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Антоанета – момичето, което украси Бритни с колието в „Piece of Me“ (ВИДЕО)

26 октомври 2016 13 00

Българският дизайнер прави бижута и за Силви Вартан

Антоанета Иванова. Снимка: Личен архив

Антоанета Иванова. Снимка: Личен архив

Антоанета Иванова е от онези българи, които живеят в чужбина и чиито имена славят страната ни. Нейни бижута красят някои от най-големите световни звезди. Сред тях е колие, което носи Бритни Спиърс във видеото на хита ѝ „Piece of Me“. „Няма случайни неща, особено със знаменитости от ранга на Бритни. Всичко е много прецизно и регламентирано“, споделя българката.

Разкажи как стана така, че твое бижу попадна в клип на Бритни Спиърс?

Аз работя с различни стилисти в Холивуд. Обикновено се срещаме и обсъждаме концепцията на съответния проект. В случая за видеото „Piece of Me“ на Бритни Спиърс, точно бях завършила колието „Рибена Кост“. Представихме и много други бижута, но режисьорът на видеото се влюби в това колие. Използваха и две масивни гривни, които също бях изработила в същия стил. Изключително се радвам, че именно мои бижута бяха част от това запомнящо се видео. Споменът от тази моя изява продължава и сега, тъй като Бритни вече три години изнася постоянни концерти в Лас Вегас, които са наречени именно „Piece of Me“.

Как се свърза с теб Силви Вартан – правиш бижута и за нея?

Бях поканена от една френска фотографка – Emmanuelle Choussy, с която работя в Лос Анджелис, да участвам с моите бижута във фотосесията на внучката на Силви Вартан. Когато разбрах че и тя ще присъства, поисках лично да се срещна с нея. Не знаех какво да очаквам. В момента, в който я видях и й казах че съм от България, тя започна да говори на български. Много изискана и мила жена. Изработих специално за нея златно колие със силуета на България с едно сърчице в София. Тя много се развълнува и двете едва си сдържахме сълзите.

Какви материали използваш за изработката на твоите бижута?

Изработвам ги най-вече в злато, различни цветове: бяло, жълто или розово. Много от бижутата ми имат диаманти или други скъпоценни камъни. А колкото до по-екстравагантните изделия, там няма ограничения. Работила съм както с благородни метали, така и с индустриални материали.

Какво те вдъхновява за изработката на едно украшение?

Всичко може да произведе вдъхновение. Според мен вдъхновението е състояние на ума, настроение в което ние попадаме като „Алиса в страната на чудесата“. Аз често мисля върху дадени модели, но обикновено идеите ми се раждат спонтанно и неочаквано. Понякога ежедневни въпроси или глобални проблеми предизвикват появата на идеи, които после прерастват в бижута.

Живяла си във Великобритания. Разкажи как пътят ти стигна до САЩ?

Бях доста по-малка тогава. По-съзнателния ми живот съм прекарала в Щатите. Семейството ми направи избор да живеем тук и затова съм в тази страна. Иначе за нея мога да кажа, че е интересна, но много различна държава. Отне ми около две години докато започна да свиквам. Адаптацията не беше лесна.

Правиш бижута не само за звезди, но и за обикновените хора...

Разбира се! Всеки може да си купи моите бижута онлайн или да направи специална поръчка за нещо по-различно, което не се продава на страницата ни. Обичам да си поставям предизвикателства и когато работя по поръчка на клиента е интересно всеки път.

Идваш ли си често в България?

Тази година дойдох през септември. Това ми беше първото посещение от 13 години. Останах едва четири дни в София, а това ми се стори крайно недостатъчно. Иначе ми се видяха по-чисти улиците. „Витошка“ е затворена за коли, модернизирана е и с хубави ресторанти. Хората са много мили навсякъде. Единствено ми се иска да ги бях видяла по-усмихнати и не толкова сериозни.

Вижте снимки на бижутата на Антоанета Иванова в галерията ни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари