IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Одри Хепбърн – абсолютната икона на красотата

23 декември 2016 09 20

Красавиците от миналото са пример за подражание на съвременните жени

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Одри Хепбърн за пореден път бе избрана за абсолютна икона на красотата, пише в. „Daily Express“.

Звездата от кинокласики като „Ваканция в Рим“, „Закуска в Тифани“ и „Моята прекрасна лейди“ бе избрана от 2000 души от Великобритания като пример за подражание.

Допитването е организирано от верига магазини, а също така от него става ясно, че съвременните жени черпят вдъхновение предимно от красавиците от близкото минало.

Това се доказва и с факта, че в класацията попадат актриси като Мерилин Монро, Елизабет Тейлър, Бриджит Бардо, София Лорен, Грейс Кели, която изоставя кариерата си след брака си с принц Рение.

В изследването има наредени и няколко съвременни звезди, като на най-високо място от тях е поставена Дженифър Анистън. Звездата от „Приятели“ се нарежда на четвърта позиция.

Тя е следвана от Катрин Зита-Джоунс. В престижните десет са още принцеса Даяна и херцогинята на Кеймбридж Катрин.

Сред втората десетка се виждат имената на Анджелина Джоли, Ава Гарднър, Джоана Лъмли, Натали Ууд, Бионсе, Кийра Найтли и Ема Уотсън.

Оказва се, че съвременните дами копират най-често опушения грим, издължената очна линия, яркочервеното червило и блестящи клепачи. Също така много се набляга и на силно подчертани вежди.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари