IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-романтичните филми през 2016 г. – I част

24 декември 2016 11 45

10 филма, излезли тази година, които ни разчувстваха

Снимка: Форум филм

Снимка: Форум филм

Любовта застига всеки около Коледа. Поне в такава вяра ни възпитават филмите, подбрани за тези празници. И ако вече сме се наситили на заглавия като „Ваканцията“ и „Наистина любов“, които са сред добрите примери в подобна селекция, то ето и пет съвсем пресни заглавия, посветени на романтиката.

Филмите не са непременно за Коледа, но предвид настроението което носят, може да ги очакваме по празниците през следващите години.

Аз преди теб

Филмът ни запознава с млад преуспяващ мъж, чиито живот рухва пред очите му след автомобилна катастрофа. Какво се случва с него след парализата и възможно ли е да продължи да вярва в щастието ни разказва Теа Шарок. Сценарият, написан от Джоджо Мойс е по едноименния роман от 2012 г.

Трагедията е погледната през очите на Луиза „Лу“ Кларк (Емилия Кларк). Героинята потиска истинските си вкусове и мечти, за да угоди на семейството си, което има финансови грижи. Срещайки се с Уил Трейнър (Сам Клафлин), считан за банкера – мечта преди катастрофата, животът ѝ се преобръща.

Първата среща между двамата не минава гладко, но постепенно те успяват да си помогнат един на друг, по начин, който със сигурност и двамата не са си представяли.

„Аз преди теб“ излезе по кината през юни тази година.

Снимка: Форум Филм

Пасажери

Звездите Крис Прат и Дженифър Лорънс влизат в главните роли на „Пасажери“, а самата история ни запраща в бъдещето, което по традиция според киното, не е хич розово.

Та там, хората са приспани в капсули, но двама от тях са принудени да се събудят, тъй като корабът-майка има технически проблем. Покрай разрастването на проблема се раждат чувства между двамата герои, на чиито плещи ляга съдбата на всички в кораба.

По начина, по който се справят в космоса тези герои ще напомнят на Сандра Бълок и Джордж Клуни в „Гравитация“. Всъщност Прат и Лорънс имат опит с фантастичните сюжети. Актрисата е част от поредицата X-man, както и антиутопията „Игрите на глада“, а Прат се справя с динозаври в „Джурасик свят“.

„Пасажери“ е режисиран от Мортен Тилдум. Роли имат още Анди Гарсия, Лорънс Фишбърн и Майкъл Шийн. Продукцията излиза на 21 декември в кината в САЩ, а у нас може да я видим от 6 януари 2017 г.

Снимка: Александра филмс

The Perfect Match

Любовта е поставена на изпитание, тъй като изглежда невъзможно плейбоят Чарли да повярва в нея. Героят напълно отрича дългите връзки, въпреки че сестра му е терапевт и се опитва да го убеди да гледа на живота под друг ъгъл.

Та със задачата Чарли да срещне любовта се заемат неговите приятели, които са убедени, че ако той остане с една жена един месец, ще успее да изпита по-сериозни чувства. Героят пък е убеден, че е имунизиран от подобни емоции, но съдбата е намислила друго и го среща със загадъчната Евин.

Ролите са поверени на Кали Хоук, Доналд Фейсън, Пола Патън, Терънс Дженкинс, Каси, Даша Поланко, Робърт Кристофър Райли. Филмът излезе на 11 март тази година, но у нас така и не бе показан на голям екран.

Режисьор на романтичната комедия е Биле Удраф.

Снимка: IMDB

Светлина между океани

С тази продукция екранната любов на героите на Майкъл Фасбендер и Алисия Викандер прераства и в живота. Историята ни среща с Том, който живее със своята съпруга Изабел на самотен остров. Животът им тече монотонно, до момента, в който не намират мъртъв човек с бебе в лодка. Двойката взима и отглежда детето, но идва момент, в който миналото ги застига. Красив филм, режисиран от Дерек Сианфранс. Премиерата на „Светлина между океани“ бе на 8 януари 2016 г.

Снимка: Лента

Съюзени

Нещо като „Господин и госпожа Смит“, но в миналото е филмът „Съюзени“. Най-вече затова, че главната роля отново е поверена на Брад Пит, който се изявява като супершпионин, но във времето на Втората световна война. Този път негова екранна партньорка стана Марион Котияр и затова и медиите им приписаха любовна авантюра, която двамата актьори отрекоха. Що се отнася до филма, действието в „Съюзени“ни връща в 1942 г. Главните герои участват в опасна тайна мисия, покрай която и се влюбват един в друг, но ще оцелее ли любовта им във време на война... Режисьор на продукцията е Робърт Земекис, а филмът излезе по кината на 2 декември.

Снимка: Форум филм

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари