Андрю Гарфийлд забрави колко неочаквано негови думи могат да бъдат интерпретирани. Преди две седмици актьорът разказа за своята роля в пиесата на драматурга Тони Кушнър „Ангели в Америка“.

Тогава 33-годишният актьор каза: „Аз съм хомосексуалист, но без физически контакт“. Усетил какво става, Андрю побърза да се коригира – „Доколкото знам, не съм гей. Може би ще разбера това по-късно. Сега мога да изучавам и другата страна на медала, но сега съм уверен в своята ориентация и това е прекрасно.“

На актьора се наложи да спре гнева и на хората, които не одобриха как той „твърде опростява концепцията за хомосексуалността“ (очевидно с думите, че няма физически контакт).

В интервю за Newsbeat Гарфийлд каза: „Разбира се, че нямах това предвид. Ние говорихме за спектакъла и за това, че съм щастлив да работя по толкова дълбок материал. Това е любовно писмо на ЛГБТ общество. Питаха ме как се готвя за тази важна тема и отговорих, че навлизам в нея толкова дълбоко, колкото мога. Моят единствен стремеж е да направя света по-добър за хората с нетрадиционна ориентация. Искам да изиграя тази роля толкова добре, колкото позволяват способностите ми.“

Сагата от две части на Тони Кушнър „Ангели в Америка“ се поставя в национален театър в Лондон. Действието в постановката се развива през 80-те години на миналия век, когато от СПИН умират хиляди представители на гей обществото.

Номинираният за „Оскар“ Андрю Гарфийлд влиза в ролята на еврейски младеж, който е гей.