IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да станеш милионер с една роля: Киану Рийвс е рекордьор

26 септември 2017 08 10

Вижте Топ 10 на най-скъпите роли

Ролята на Джак Спароу носи на Джони Деп 55 милиона долара, но той е извън класацията

Ролята на Джак Спароу носи на Джони Деп 55 милиона долара, но той е извън класацията

В България това е невъзможно, но в Холивуд можеш да осигуриш не само твоите, но и на няколко поколения старините, само с една роля.

Кои са най-скъпите превъплъщения в киното? Отговорът на този въпрос дава проучване на adme.ru.

Подреждането показва с пълна сила това, което се обсъжда в Холивуд от няколко години. А именно, че жените са по-нископлатени и са далеч от най-високоплатените роли. Единственото изключение тук е Сандра Бълок.

Вижте Топ 10 на актьорите с най-голям хонорар в един филм:

10. Леонардо ди Каприо – 59 милиона долара


Ако трябва да отговорите за коя роля получава тези пари ще се затрудните, защото Лео има наистина много силни роли. Той получава тази баснословна сума за ролята на Доминик Коб във филма „Начало“.

9. Джак Никълсън – 60 милиона долара


Космическият хонорар е за култовата роля на Джак като Джокера.

8. Харисън Форд – 65 милиона долара


И Харисън Форд има много силни роли. Всеки филм, в който участва, се радва на успех. Но превъплъщението, което му носи най-голям хонорар е в поредицата за Индиана Джоунс.

7. Том Ханкс – 70 милиона долара


Том попада под номер седем в тази класация малко случайно. За ролята си във „Форест Гъмп“ той трябвало да получи 10 милиона долара. В един момент бюджетът за филма се увеличил, а актьорът се договорил за допълнителен процент, който в крайна сметка му донесъл допълнителни 60 милиона долара.

6. Сандра Бълок – 70 милиона долара


Бълок е единствената жена в тази класация, като приходите от 70 милиона долара са за ролята ѝ на Райън Стоун във филма „Гравитация“.

5. Том Круз – 75 милиона долара


Холивудската звезда Том Круз осигури старините само с ролята си на Итън Хънт и доказа, че мисията за космически хонорар не е невъзможна. Той запълни банковата си сметка със 75 милиона долара за втората част на „Мисията невъзможна“.

4. Том Круз – 100 милиона долара


Том Круз заема и четвърта позиция в тази многомилионна класация със своите 100 милиона долара за ролята на Рей във филма „Война на световете“.

3. Уил Смит – 100 милиона долара


Уил Смит закова внушителните 100 милиона долара като агент Джей в първата част на „Мъже в черно“.

2. Брус Уилис – 100-120 милиона долара


Точно в подножието на върха на класацията е Брус Уилис. За ролята си на Малкъм Кроу във филма „Шесто чувство“ той е получил 14 милиона долара. Той обаче си е договорил 17% от приходите, което впоследствие се превърнало в златна мина. Той е забогатял общо с между 100 и 120 милиона долара.

1. Киану Рийвс – 126 милиона долара


Номер едно в тази класация е Киану Рийвс с умопомрачителните 126 милиона долара. Той участва като Нео в научнофантастичния екшън „Матрицата“ срещу хонорар от 76 милиона долара. Втората част носи над 750 милиона долара приходи, а за Киану е отредена рекордната сума.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари