IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Влади Въргала: Различното от комунизма е, че сменихме „другарю“ с „господине“

29 септември 2017 11 40

„Страната ни има спешна нужда от закони“, убеден е актьорът

Снимка: Bulgaria ON AIR

Снимка: Bulgaria ON AIR

Страната ни има спешна нужда от закони. Проблемът е в тях и тяхното спазване. Единствената промяна от времето на социалистическа България до днес е, че заменихме думите „другарю“ и „другарке“ с „господине“ и „госпожо“, посочи в студиото на „България сутрин“ актьорът Владислав Карамфилов, по известен като Въргала.

„Сблъсък на интереси има там, където има много пари. Уж е налице някакъв вид капитализъм в държавата. По никакъв начин обаче не се стимулира родното производство и частният бизнес. Дори по конституция има противоречие, тъй като в нея се смята, че частното и държавното са равнопоставени, вместо да бъдат конкуренти. Единственият бизнес, който пък в момента е успешен в България е този на съдия-изпълнителите“, каза Влади Въргала.

Пред Bulgaria ON AIR той коментира още опитите на Слави Трифонов да влезе в политиката.

„Кастингът за политици, който шоумена оповести, че ще проведе, беше най-слабата му точка. Доста неща, които направи до момента събудиха у мен възхищение, изрече много истини, въдвори на дневен ред съществени за българина теми и проблеми, но е невъзможно да се промени каквото и да било чрез един конкурс“, категоричен бе Въргала.


.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари