IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Биляна Петринска: Добрият секс е различен от идеята за „креватни победи“

25 декември 2017 13 00

Актрисата коментира как се съхранява любовта в днешно време

Снимка: Plan B

Снимка: Plan B

Може ли да бъде съхранена любовта? Повече от половината семейства завършват преждевременно връзката си, а актрисата Биляна Петринска коментира заедно с други известни личности какво е разковничето за съхраняване на отношенията между двама души. Поводът за тази тема е филмът „Pro любов. Само за възрастни“ с участието на Джон Малкович, който излиза на 19 януари по кината у нас и който имаше прожекция по време на тазгодишната Киномания.

Защо е толкова трудно да съхраним връзката си в модерния свят?

Причините са комплексни, но сам по себе си отговорът е прост. Липса на отговорност и свръхконсуматорското общество, в което живеем. Лъжливото усещане че „другаде тревата е по-зелена“ и стигането до същото положение говори само за празнотата у хората. Сравняване с другите и липса на търпение, симпатия и съпричастност. Днес всичко можеш да замениш лесно и ситуацията се влошава, ако не обичаш себе си и не знаеш какво искаш и кое е добре за теб.

Как и къде търсите сродната си душа?

Много пъти съм си задавала този въпрос и на себе си. Когато си готов да се срещнеш с човека, срещата се случва. Но два осъзнати индивида, между които да има осъзната обич, а не само привличане на физическо ниво, става постепенно и то ако имаш търпение и желание да възпитаваш душата си в това. Трябва да си спокоен, че това е посоката.

Снимка: Plan B

Кое е най-хубавото в съвместното съжителство?

Да не помислиш, че другият ти принадлежи, да имаш ясната преценка, че той е отделна индивидуалност и да го приемеш без да го променяш насила. Най-хубавото е да успееш в това навреме.

Кое е най-трудното?

Усещането, че с този човек си „най-много себе си“ е прекрасно. Това е усещане за достатъчност. Но ако това „себе си“ се промени – със сигурност трябва да успявате да се развивате и двамата, за да може да се развива връзката. Тук започва сложното изпитание. Всичко е движение. Ние всички сме тук за „изпитание“ и никой не ни е обещал, че ще е лесно, нали?

Какво мислите за телефоните и техните приложения и паралелния живот във виртуалната вселена – с интимност, връзки и фантазии. Как това влияе на реалните взаимоотношения?

Влияе, ако му позволиш. Новите технологии са прекрасно удобство и няма как да ги изключим от ежедневието си. Но не трябва да се позволява да изместват реалността в отношенията. Защото човек може да се подведе лесно по нещо красиво и илюзорно, което обаче е виртуално. Трябва да знаеш да разделяш тези реалности. Всички живеем в конкретиката тук и сега.

Кое е най-важното в секса?

Диалогът. Сексът на физическо ниво е значим като спойка помежду ви, но не и най-важен. Трябва друга съставна част.

Кадър от "Pro любов. Само за възрастни“. Снимка: Plan B

Как поддържате искрата жива?

Не мисля, че има формула с теглилки и грамажи, но ако се очаква „заря и фойерверки от хормони“ всеки път, не мисля, че ще бъдете доволни. Съставките на секса на 20 години са едни, на 40 са с доста допълнения и в пъти по-богати. Ако не сте готови да се променяте това ви обрича да търсите постоянно наново и наново нов партньор, което води до невъзможност за връзка. Тогава въпросът отпада. Трябва да си отговорите на въпроса какво е добър секс и доколко отговорът за това наистина да означава добър секс като отношение или просто „креватни победи„изпълнени с адреналин от новото. Гледната точка определя търсенията ви.

Кадър от "Pro любов. Само за възрастни“. Снимка: Plan B

Правите ли романтични жестове?

Това е задължително. Но кой какво разбира под романтика? Всичко може да е. От прекрасно пътуване изненада до това да ти сготвят. Ценете жестовете и правете такива.

Кои фактори според Вас провалят връзките?

Нетърпението, нетолерантността и липсата на сговорчивост. Това води до поредици компромиси, които са„бомба със закъснител“, а трябва повече консенсус.

Кои фактори правят една връзка разводоустойчива?

Няма рецепти. В това е и разковничето. Това са вътрешни уговорки на сърцата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари