IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сексуалният тормоз в Холивуд вдъхнови Дженифър Лорънс

26 февруари 2018 09 30

Актрисата се заема с документална поредица „Аз също“

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Скандалът с похотливия продуцент Харви Уайнстийн възмути обществото, а в същото време вдъхнови артистите да се заловят с пикантната история. На Бродуей се подготвя пиеса от американския драматург Дейвид Мамет по темата, а актрисата Дженифър Лорънс се зае да работи над документална поредица за движението „Аз също“.

Идеята на проекта е да се насочи против сексуалния тормоз, съобщи Контактмюзик. Звездата от „Игрите на глада“ потвърди, че си партнира с журналистката Кат Сандлър за телевизионна продукция, посветена на темата за сексуалното насилие в Холивуд и за разликите в заплащането на актьорите и актрисите.

Дженифър не за първи път се обявява против факта, че мъжете в Холивуд взимат по-добри хонорари от жените. Тя е разказвала неведнъж, че получава по-ниско заплащане от партньорите си във филмите, в които участва.

Преди седмица актрисата дори обяви, че си взима едногодишна почивка от киното, след като довърши снимките в шпионския филм „Червената лястовица“ и ще се занимава с друг вид активни дейности.

Лорънс е решила да провокира у младите хора интерес към политиката и затова е в управителния съвет на организацията Represent.Us, която се занимава с приемане на закони срещу корупцията.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари