IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова група, известни певци: Петима ни представят на Евровизия

12 март 2018 07 10

Чуйте избраната песен „Bones“

Снимка: БНТ

Снимка: БНТ

Стана ясна песента, с която България ще бъде представена на тазгодишното издание на „Евровизия“ в Лисабон. Тя е озаглавена „Bones“, съобщава БНТ.

В изпълнението ѝ се включват петима изпълнители – Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл.

Вокалната формация ще излезе на сцената на музикалния форум по време на първия полуфинал на 8 май в португалската столица. За българската песен ще могат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави – Австрия, Азербайджан, Албания, Армения, Беларус, Белгия, Великобритания, Гърция, Естония, Израел, Ирландия, Исландия, Испания, Кипър, Литва, Македония, Португалия, Финландия, Хърватска, Чехия, Швейцария.

„Новата българска песен е силна заявка за „Евровизия“ 2018 и целият ни екип вярва в нея. След успехите на България в последните две години, очакванията на зрителите и феновете от цял свят са много високи и за нас в БНТ беше важно да изберем проект, който да се забелязва и да бъде различен от всичко, правено досега. Освен че има универсално послание, „Bones“ дава и много добри възможности за оригинално сценично представяне“, каза продуцентът на българското участие в „Евровизия“ Йоана Левиева – Сойър.

Музикалният продуцент, с който Българската национална телевизия ще си партнира за българското представяне на „Евровизия“ 2018, е Symphonix International, които седят зад песните "Beautiful Mess" на Кристиан Костов, който завоюва второто място миналата година, и „If love was a crime“, с която Поли Генова се изкачи на четвъртата позиция в песенния конкурс през 2016 година.

Проектът Equinox се реализира специално за песенния конкурс тази година, по идея на продуцента и композитор Борислав Миланов. Композицията на „Bones“ е дело на Борислав Миланов, в сътрудничество с Трей Кембъл, Йоаким Першон и Даг Лундберг.

„Първоначално имах различни планове за тази песен, но дълго време не намирах подходящия изпълнител за нея. Всичко се промени на 180 градуса, когато Георги Симеонов – JJ ми се обади, за да ме попита дали имам подходяща песен за „Евровизия“, защото искаше да участва в селекцията на БНТ. Когато той записа части от нея, осъзнах, че може да се получи нещо уникално, ако включа различни гласове. Всеки нов изпълнител, който се присъединяваше към проекта, носеше нещо ново като емоция и история и надграждаше песента. Връщане назад нямаше – без някой от тези изпълнители, „Bones“ губеше своя заряд, емоция и усещане. Затова те останаха в група, за да не жертваме начина, по който звучи парчето. Това е първият проект, който реализираме по този начин – групата се събра заради песента, а не обратното. Тя е доказателство, че музиката е по-голяма от всички ни, стои над всяко его, защото в проекта се обединиха хора от различни култури и със специфично светоусещане“, поясни композиторът и продуцент Борислав Миланов.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари