IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Осъдиха рапъра DMX на година затвор за неплатени данъци

29 март 2018 15 30

Звездата сам признал вината си

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

Осъдиха рапъра и актьор DMX на година затвор, след като се призна за виновен в дело за данъчни измами на стойност 1,7 милиона щатски долара, предаде Ройтерс. Присъдата на музиканта, чието истинско име е Ърл Симънс, произнесе съдия Джед Рейкаф в Манхатън.

Съдията каза, че Симънс е „добър човек“ и присъдата му трябва да бъде по-лека, докато обясняваше защо му е дал по-малко от пет години, каквото е било искането на прокурорите. Въпреки това той заяви, че провинението „не може да остане безнаказано“.

Преди обявяването на присъдата, Симънс изрази съжалението си, че не е плащал данъци. Адвокатът му пусна в съдебната зала част от песента „Slippin“, в която рапърът описва трудностите през живота си.„Поставиха ме в ситуация, която ме принуди да бъда мъж, точно когато се учех да се изправям без чужда помощ“, гласи текстът на парчето.

Защитникът на Ди Ем Екс твърдеше, че трудните ранни години на рапъра са причината той да е бил неподготвен да се справи с отговорността, която е дошла с финансовия му успех.47-годишният музикант беше пратен в затвора през януари от съдия Джед Рейкаф, който отмени възможността за излизане на свобода под гаранция на изпълнителя и го смъмри, че неколкократно го е излъгал.

Въпреки че е спечелил милиони от 2010 до 2015 г., DMX не е декларирал никакви приходи и не е използвал банкова сметка на свое име. Давал е също лъжливи декларации за доходите си в съда, когато е започнала процедура за несъстоятелност.

Съдът обаче три пъти е отказал да обяви фалита му, за последен път през 2016 г. Тези процедури са свързани по-скоро с нежеланието му да плаща издръжки. Той има 15 деца от девет жени.
Рапърът е имал многократно проблеми със закона. Той е задържан няколко пъти за нарушения като носене на оръжие без разрешително, притежание на наркотици, превишена скорост, агресивно поведение и жестокост над животни. През 2015 г. DMX прекара повече от два месеца в ареста за неплатени детски издръжки.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари