IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Детски спомени, пресъздадени чрез миниатюрни макети

28 април 2018 08 00

Впечатляващи диорами

Снимка: Instagram/eddieputera

Снимка: Instagram/eddieputera

По-голямото не означава непременно по-добро, а 51-годишния малайзийски артист Еди Пютера доказва това със своите зашеметяващи миниатюрни диорами.

Артистът съчетава своите два таланта – на моделиране на миниатюри и фотографията, за да създаде детайлни сцени, които са толкова подробни, че е трудно да повярваме, че това са ръчно изработени версии на обекти, а не фотографии.

Изработването на някои от тях отнема цяла седмица, но понякога за месец Еди успява да завърши 5 – 6.

Артистът винаги има история, която да разкаже, и създаването на миниатюри е идеалният начин да визуализира своите разкази.

Първата си диорама той създава преди около 3 години, след като осъзнава, че субектите на неговата работа се нуждаят от физически фон, за да може напълно да изследва тяхната история и контекст.

Част от неговите миниатюри са пресъздадени изцяло по памет и представляват начин да се почете и преживее миналото му.

Това е особено трудно, тъй като някои от изобразените сцени вече не съществуват в реалния живот, затова Еди трябва или да се допита до семейството си, или да се разрови по-дълбоко в паметта си.

Вниманието към детайла и способността му да пресъздава различни текстури и предмети правят диорамите изключително реалистични, така че не е чудно, че усилената му работа привлича вниманието на хората.

Невероятните изработки може да разгледате в нашата галерия.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари