Най-сетне, след 7-годишна почивка от сцената, Шакира се появи на концерт в Хамбург, където изпълни парчета от 20-годишната си кариера, съобщава BBC.

Според изданието, звездата била много развълнувана и притискала ръце към гърдите си, докато разказвала за дългото си боледуване.

Тя отложи със седем месеца турнето си „Ел Дорадо“ заради проблеми с гласните струни.

На сцената Шакира беше във вихъра си и показа, че напълно се е възстановила от дългото боледуване.

„Миналата година бе една от най-трудните в живота ми – сподели Шакира пред BBC. – Да се завърна на сцената за мен е толкова вълнуващо. Имам чувството, че излизам на сцена за пръв път.“

Като по чудо и въпреки прогнозите на лекарите, Шакира се възстановила естествено. Всички специалисти предвиждали операция, но лезиите изчезнали напълно от гласните струни.

Звездата разказа, че по време на заболяването си, отново е започнала да се моли на Господ и му е обещала, че ако отново може да пее, ще празнува всяка нощ.

Още по темата

Певицата е получила и подкрепа от феновете си в Колумбия, които също са се молили за нейното оздравяване. За седемте години, през които Шакира се оттегли от сцената, тя създаде семейство с испанския футболист Жерар Пике и роди двете си деца.

Запитана дали ще гледа някой от мачовете на Световното първенство по футбол в Русия, в което ще участва и Жерар Пике, Шакира отговори: „Имам концерти до 13 юли, но ако Испания стигне до финала, ще отида да ги гледам. Така че трябва да успеят!“

Съвсем наскоро стана ясно, че апартаментът на Шакира и Пике е бил ограбен.