Мюзикъл, посветен на творчеството на Майкъл Джексън, ще бъде пуснат на "Бродуей" през 2020 г. Специалната продукция ще се осъществи със съгласието на неговите наследници, съобщават американски таблоиди. 

Текстът за представлението, инспирирано от живота и най-популярните песни на Краля на попа, ще бъде дело на Лин Нотидж. Тя е двукратна носителка на наградата "Пулицър" за драматургия и преподавател по театрално изкуство в Колумбийския университет. За режисьор и хореограф на спектакъла е избран Кристофър Уилдън - носител на наградата "Тони", работил с най-известните балетисти в Лондон и Ню Йорк. 

"Thriller", "Beat it", "Do not stop", "Till you get enough", са само част от най-известните парчета, които ще бъдат включени в мюзикъла, който все още няма заглавие. Предстои в следващите няколко месеца да се проведе първият кастинг за него. 

Това не е първото сценично изкуство, което се основава на музиката на Майкъл Джексън. Преди няколко години "Цирк дю Солей“ пусна два спектакъла с хитовете на певеца. "Michael Jackson One" се играе и до момента в Лас Вегас, докато "Michael Jackson The Immortal World Tour" постигна голям успех между 2011 и 2014 г.

Майкъл Джексън почина след прием на силен аналгетик през 2009 г.