Американската певица и актриса Деми Ловато проговори за пръв път и благодари, че е жива, след свръхдозата наркотик, която едва не я уби преди две седмици, предадоха световните агенции.

„Искам да благодаря на Бога, че опази живота и здравето ми!“, заяви звездата, като не пропусна да изрази своята дълбока признателност към всички фенове, оказали подкрепа в този труден момент от живота ѝ.

Ловато отдаде заслуженото и на медицинския персонал от болницата Сидърс-Синай в Лос Анджелис, спасил живота ѝ на 24 юли.

Деми отмени свой концерт в Атлантик сити, предвиден два дни след хоспитализацията ѝ. Тя намекна, че в скоро време няма да се появи пред публика. „Имам нужда да се съсредоточа върху здравето си и да се справя със зависимостта си!“, написа Ловато на своите 70 милиона последователи в Инстаграм.

Станала звезда на „Дисни ченъл“ още от детството си, Деми Ловато се сблъска със сериозни проблеми, свързани с пристрастяването към наркотици, с депресивни състояния и хранителни разстройства на психична основа.

След вестта за свръхдозата, на която стана жертва певицата, в нейна подкрепа се надигна вълна от съпричастност от страна на фенове и знаменитости.