Американската звезда Лени Кравиц идва в България през следващата година. Той ще изнесе концерт на 4 май 2019, събота, а шоуто е предвидено с начален час 20:00 в зала „Арена Армеец“.

На 7 септември на пазара излезе единадесетият студиен албум на Кравиц – „Raise Vibration“, в който той остава верен на стила си, а звученето на албума е изключително характерно. Той самият казва: „Искам да предам своето послание за единност. Още от „Let Love Rule“ до „Raise Vibration“ искам музиката да мотивира и вдъхновява!“.

Заедно с издаването на албума, Лени стартира и третата част от световното си турне за 2018 година, което ще продължи и през следващата година в Европа.

Кравиц е определян като един от най-успешните музиканти на нашето време, той е на сцена вече над 25 години. Вдъхновен от соул, рок и фънк звученето на 60-те и 70-те години, музикантът, композитор и продуцент е носител на 4 поредни награди Грами, и поставя рекорд за най-много спечелени награди в категория „Най-добро мъжко вокално рок изпълнение“.

Билетите за концерта му в София ще бъдат на цени от 60 до 140 лева и могат да бъдат закупени в мрежата на Ивентим, както и онлайн на www.eventim.bg. Продажбата им стартира на 19 септември, сряда, от 11:00 часа.