IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Осъдиха актьора Бил Козби за сексуално насилие

26 септември 2018 08 40

Чакат го от 3 до 10 години затвор

Източник: Reuters

Източник: Reuters

Осъдиха американския комедиен актьор Бил Козби за сексуално насилие. Той ще трябва да лежи от 3 до 10 години в затвора заради това, че е дрогирал и насилил сексуално жена през 2004 г., съобщава ДПА.

„Никой не е над закона и никой не трябва да получава различно отношение в зависимост от това къде живее, кой е, или заради богатство, известност или дори филантропия. Извършването на сексуално насилие с дрогиране има тежка цена и тази цена е свободата ви“. Това коментира съдия Стивън О'Нийл по време на делото в град Нористаун, щата Пенсилвания.

Козби ще трябва да изтърпи поне три години зад решетките преди да подаде молба за предсрочно освобождаване. Обвинението му наложи и глоба от 25 000 долара. Освен това му лепна етикета „брутален сексуален хищник“, което означава, че след като излезе на свобода, в който и квартал да се установи, неговите жители ще бъдат предупреждавани, че е опасен насилник.

Актьорът ще има специален надзорник и трябва да премине през множество психологически изследвания в затвора.

Бил Козби, който стана популярен със ситкома „Шоуто на Козби“, носеше прозвището „американски татко“. Той е една от известните личности, борещи се за правата на чернокожите американци. Неговата присъда е първата от създаването на движението #MeToo.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

анонимна ( преди 5 години )
пренебрежението към жените е неизкоренимо, понеже се дължи на религиозни и на чисто битови причини - напр. войни, екстремни ситуации и пр., но така или иначе е непростимо в нашите усровия, все пак има някаква светлина в тунела, а що се отнася до секс. тормоз и аргумента, че си били траели по-рано - вече има доказателства, че е имало много по-рано сигнали, които били пренебрегвани по посочените по-горе причини, може би?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
( преди 5 години )
Прочетох доста коментари по темата и всички защитаваха насилника, това е вероятно от балканска задръстеност и от вековното пренебрежение към жените, което тук е неизкоренимо, поне в близките столетия - разбира се, че има много тарикатки и к......, но да се твърди, че единствено жените са виновни е меко казано тъпо , освен това този, който се възползува от служебното си положение, е много повече виновен и от каквато и да е било използвачка......
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар