След като Даниел Крейг ясно и категорично заяви, че повече не би се превъплътил в ролята на Джеймс Бонд, започват следващите залози кой би изиграл ролята на най-известния таен агент.

Спряга се идеята, че това може да е чернокож актьор или жена, но според продуцентката на филмовата сага Барбара Броколи в този образ едва ли ще влезе жена.

Пред Gardian Броколи обяснява, че Бонд е мъжкар: „Той е мъжки образ. Ролята е написана за мъж и най-вероятно тя ще си остане мъжка“, заяви тя. „Няма смисъл да трансформираме мъжките роли в женски. По-добре е да създадем повече вълнуващи женски роли и сценариите добре да пасват на изпълнителките им!““

Спекулациите относно „женския агент 007“ се засилиха напоследък, особено след като бе обявено, че актрисата Джоди Уитакър се готви да осъществи пробив, като ще се изяви като първата дама, която ще влезе в ролята на „Доктор Кой“.

Барбара Броколи е дъщеря на продуцента Албърт Броколи, продуцирал много от филмите за Джеймс Бонд. Понастоящем тя отговаря за кастинга на новите роли в легендарната шпионска филмова сага.

Барбара Броколи успя да убеди Даниъл Крейг да се завърне в продукцията в ролята на Джеймс Бонд, след като той беше заявил, че никога повече няма да се превъплъти на екрана в агент 007.