IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кийра Найтли: Не бих пуснала на дъщеря си „Пепеляшка“!

19 октомври 2018 14 30

Актрисата обяви повечето филми на Дисни за сексистки

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Кийра Найтли, както и много нейни колежки като Ема Уотсън, Скарлет Йохансон, Дженифър Лоурънс, Мерил Стрийп, Джейн Фонда и други се явяват едни от най-пламенните феминистки в Холивуд.

Съвсем скоро пред Елън Дедженеръс актрисата призна, че дори не дава на дъщеря си да гледа филмите на Дисни. Затова пък гостуването на Найтли в шоуто на известната водеща е по повод участието ѝ в продукцията „Лешникотрошачката и четирите кралства“.

Независимо че продукцията е на Дисни, Кийра оспори някои от анимациите на филмовата компания. Тя признава, че не би пуснала на 3-годишната си дъщеря „Пепеляшка“ или „Малката русалка“, заради сексистки сюжет.

„Във всички тези анимации жената винаги е в ролята на жертва, тя моли мъжа за помощ. Защо? Не може сама да си помогне ли! Не приемам подобни възгледи“, достатъчно рязко заяви актрисата в шоуто. Все пак някои от тези продукции Кийра и Елън одобриха.

Сред тях бе „Моана“, където феминизмът бил в допустими граници, а телевизионната водеща даде своя глас за „Търсенето на Дори“, като го нарече безспорен фаворит за семейството ѝ.

Кадър от „Лешникотрошачката и четирите кралства“. Снимка: Форум филм

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари