IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джефри Ръш се обиди на издание. Написало, че се държи неприлично с актриса

24 октомври 2018 06 10

Звездата заведе дело за клевета, доходите му намалели

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Актьорът Джефри Ръш заведе дело срещу австралийския в. „Дейли телеграф“ и неговия журналист Джонатан Моран, заради статия, в която се твърди, че той е имал неприлично поведение към актриса, предава Асошиейтед прес.

Звездата от „Карибски пирати“, „Шивачът от Панама“ и „Историята на Маркиз дьо Сад“ заяви в съда, че четейки статията, се почувствал объркан и отхвърли всички обвинения. Тя бе публикувана през ноември миналата година.

В представените в съда от защитата документи се казва, че обвиненията са свързани с поведението на Ръш към Ерин Джийн Норвил в постановката „Крал Лир“ на Театралната компания на Сидни през 2015 и 2016 г.

Джефри правел непристойни жестове по неин адрес, симулирал галене и сграбчване на бюста ѝ и често правел коментари или пускал шеги по неин адрес, включително сексуални намеци.

Той е обвинен също, че докосвал долната част на гърба ѝ под блузата ѝ, когато двамата били в дъното на сцената, и че прокарвал ръка по торса й в сцена, в която я пренася.

Ръш присъства на изслушване във федерален съд в Сидни заедно със съпругата си Джейн. Адвокатът му Брус Макклинток заяви, че доходите на 67-годишния актьор значително намалели след публикуването на статия в „Дейли телеграф“ миналата година.

„Той е с репутация на завършен професионалист, на актьор, отдаден изцяло на професията си“, заяви адвокатът, преди да добави, че репутацията на клиента му обаче била поставена под въпрос.

Джефри Ръш е сред малцината творци, носители на отличията „Оскар“, „Тони“ и „Еми“. Той е горд собственик и на два „Златни глобуса“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари