„Никога не съм била почитателка на политиката, а преживяването през последните десет години промени мнението ми“. Това пише Мишел Обама в мемоарната си книга, която бе представена официално на пазара.

През 2019 г. се очаква да излезе втора част, която ще бъде написана от нейния съпруг.

В книгата Мишел разкрива, че никога не би простила на Доналд Тръмп за слуховете, че Барак Обама не е роден в САЩ. „А ако някой с нестабилна психика бе заредил оръжието си и тръгнал към Вашингтон? Ако бе тръгнал да търси дъщеричките ни? С шумните си и необмислени нападки Доналд Тръмп застраши семейството ми. Никога няма да му простя това“, обяснява тя.

Бившата първа дама разказва още в книгата си за трудностите, които е срещнала, когато с Барак започнали опитите за деца. В интервю за Ей Би Си тя изтъква, че е имала няколко спонтанни аборта и двете ѝ дъщери са заченати инвитро.

„Биологичният часовник е нещо реално, броят яйцеклетки е ограничен. Осъзнах, че щом съм на 34, на 35 трябва да прибегнем до инвитро. Мисля, че най-лошото нещо, което си причиняваме като жени е, че не си казваме истината за това как функционират телата ни“, коментира още Обама.

Книгата на Мишел Обама, която е със заглавие „Да станеш Мишел Обама“, е преведена на близо 30 езика. Предстои представянето ѝ в различни части по света. В Париж, например, са продадени 4 000 билета, като цената им варира от 54 до 99 евро.